ΔΙΕΘΝΕΣ
14/10/2015 19:24 EEST | Updated 14/10/2015 19:24 EEST

Αυξάνεται η ένταση μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστινίων λόγω των επιθέσεων με μαχαίρια. Μπλόκα στην Ιερουσαλήμ

ASSOCIATED PRESS
Israeli policemen run looking for a possible stabbing suspect in Jerusalem, Wednesday, Oct. 14, 2015. An Israeli woman was stabbed by an Arab and attacker was shot, the police spokesman said. (AP Photo/Dusan Vranic)

Οι ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας έχουν αρχίσει ευρείας κλίμακας επιχείρηση στις αραβικές ζώνες της ανατολικής Ιερουσαλήμ, μετά την αύξηση των επιθέσεων με μαχαίρια.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του BBC, το πρωί της Τετάρτης αστυνομικοί μπλόκαραν τις εισόδους το Τζαμπάλ Μουκαμπέρ- περιοχή από όπου προέρχονταν τρεις άνδρες οι οποίοι κατηγορούνται για τους φόνους τριών Ισραηλινών την Τρίτη. Δυνάμεις έχει αναπτύξει και ο ισραηλινός στρατός.

Αργότερα ανακοινώθηκε ότι σκοτώθηκε από πυρά αστυνομικών ένας Παλαιστίνιος που είχε μαχαιρώσει μια Ισραηλινή στον κεντρικό σταθμό λεωφορείων της Ιερουσαλήμ, όπως και ένας Παλαιστίνιος ο οποίος επίσης προσπάθησε να μαχαιρώσει Ισραηλινή στην Παλιά Πόλη.

Από τις αρχές του Οκτωβρίου, επτά Ισραηλινοί και τουλάχιστον 30 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί, ενώ μεγάλος είναι και ο αριθμός των τραυματιών

Στο μεταξύ, οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι θεωρούν «τρομοκρατική ενέργεια» την επίθεση της 9ης Οκτωβρίου από έναν Ισραηλινό δράστη εναντίον τεσσάρων Αράβων αντρών στην ισραηλινή πόλη Ντιμόνα.

Όπως τόνισε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τζον Κίρμπι, το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ επανεξέτασε το περιστατικό και κατέληξε πως πρόκειται για μια τρομοκρατική επίθεση.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Νετανιάχου είχε καταδικάσει την επίθεση που χαρακτηρίστηκε «τρομοκρατική» από ένα υπουργό της κυβέρνησης του.

(με επιπλέον πληροφορίες: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters)