Από τον Gucci στον Tom Ford: Αυτοί είναι οι οίκοι μόδας που λατρεύουν οι ράπερ

Από τον Gucci στον Tom Ford: Αυτοί είναι οι οίκοι μόδας που λατρεύουν οι ράπερ
YouTube

Η σχέση ανάμεσα στην hip hop και τη μόδα ήταν πάντα ισχυρή και άκρως παραγωγική. Η αγάπη τους γιορτάζεται συχνά και με έμφαση, από τους ράπερ που έχουν εμμονή με το στυλ (όλους τους ράπερ, δηλαδή), οι οποίοι σκορπούν σε κάθε ευκαιρία αλαζονικές ρίμες σχετικά με τις ενδυματολογικές τους προτιμήσεις. Οι οποίες, φυσικά, δεν είναι ποτέ φτηνές.

Είτε μιλάμε για τον Jay Z όταν δηλώνει «I don't pop Molly, I rock Tom Ford», είτε για την Lil' Kim όταν φωνάζει «D-K-N-Y oh my, I'm jiggy, it's about the clique Junior Mafia and Biggie», υπάρχουν άπειρα τραγούδια που είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με ονόματα μεγάλων σχεδιαστών μόδας. Ο ASAP Rocky μόνο, αναφέρει 17 οίκους μόδας στο τραγούδι του «Fashion Killa».

Και η όλη ιστορία δεν μένει μόνο στην αναφορά των ονομάτων. Μερικοί καλλιτέχνες έχουν φτάσει στο σημείο να δανειστούν το όνομα ενός μεγάλου οίκου μόδας για να τιτλοφορήσουν κάποιο κομμάτι τους -όπως το «Tom Ford» του Jay Z, το «Versace» των Migos, το «My Adidas» των Run DMC και το «Gucci Gucci» της Kreayshawn, για να αναφέρουμε μερικά.

Έχοντας λοιπόν αυτές τις πληροφορίες κατά νου, η ομάδα του νέου site «M» αποφάσισε να κάνει μια έρευνα πάνω στην «ερωτική σχέση» της ραπ με την μόδα και να παρουσιάσει τα αποτελέσματά της μέσα από μια σειρά εντυπωσιακών charts (βάσει πληροφοριών που συνέλεξαν από τον Αύγουστο του 2015).

Ανακάλυψαν, λοιπόν, πως ο οίκος Gucci καταλαμβάνει την πρώτη θέση του chart «Οι 10 φίρμες μόδας που αναφέρονται πιο συχνά στην Hip Hop». Ο Versace και η Prada ακολουθούν στην λίστα των πολυτελών brands, η μάρκα όμως που καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση δεν είναι άλλη από την Nike, η οποία είναι αυτή τη στιγμή η μεγαλύτερη αθλητική φίρμα στον κόσμο, καθώς και αυτή με την ισχυρότερη παρουσία στο Instagram.

Όσον αφορά στους ράπερ τώρα, το top10 που αναφέρει συχνότερα τα στυλάτα ονόματα στα κομμάτια τους είναι, με σειρά, οι: Soulja Boy, Gucci Mane, Chief Kief, Birdman, Nas, Jay Z, Fabolous, Rick Ross, future και Lil' Wayne.

Για να δείτε όλα τα στατιστικά που βγήκαν μέσα από την έρευνα επισκεφθείτε το site του «M». Παρακάτω, μπορείτε να δείτε -ή μάλλον, να ακούσετε- μερικά χαρακτηριστικά παραδείγματα αυτής της σχέσης αγάπης.