Κεκλεισμένων των θυρών η ΚΟ ΝΔ. Παρεμβαση Καραμανλή ζητούν γαλάζιοι βουλευτές

Κεκλεισμένων των θυρών η ΚΟ ΝΔ. Παρεμβαση Καραμανλή ζητούν γαλάζιοι βουλευτές
sooc

Την πόρτα της Βουλής περνάει η εμφύλια σύρραξη στη ΝΔ αρχικά με την συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και εν συνέχεια - μέχρι το βράδυ της Παρασκευής - με την στάση που θα τηρήσουν βουλευτές του κόμματος στην ψηφοφορία για τα προαπαιτούμενα που συμπεριλαμβάνονται στο πολυνομοσχέδιο, με το ζήτημα της ενιαίας γραμμής να παραμένει ζητούμενο.

Είναι ίσως ενδεικτικό ότι μπροστά στον κίνδυνο να μεταδοθούν και μάλιστα σε ζωντανή μετάδοση νέες σκηνές "φαρ ουέστ" αποφασίσθηκε η συνεδρίαση της Τετάρτης να πραγματοποιηθεί κεκλεισμένων των θυρών, ενώ την ίδια στιγμή πληροφορίες φέρουν τον πρώην Πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή να μην δίνει το παρόν σε "ένδειξη" αποδοκιμασίας για όσα συνέβησαν στα γραφεία του κόμματος.

Μέσα σε αυτό το κλίμα στο παρασκήνιο γαλάζιοι βουλευτές ζητούν εδώ και τώρα την άμεση και δυναμική παρέμβαση του πρώην προέδρου του κόμματος προκείμενου να πέσουν οι τόνοι και να διασφαλισθεί με την παρέμβαση του η έτσι και αλλιώς εύθραυστη ενότητα στη ΝΔ.

Με παρέμβασή του νωρίς το πρωί της Τετάρτης,ο υποψήφιος για την προεδρία της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης κάλεσε σε συνάντηση τους Ευάγγελο Μεϊμαράκη, Κυριακο Μητσοτάκη και Απόστολος Τζιτζικώστα προκειμένου, όπως είπε χαρακτηριστικά, «να σταματήσει η ΝΔ να δίνει αυτή τη ντροπιαστική εικόνα».

Παρά τις προσπάθειες που κατέβαλαν αργά το βράδυ της Τρίτης, τόσο ο κ. Μεϊμαράκης όσο και ο γραμματέας του κόμματος με τις δηλώσεις τους να πέσουν οι τόνοι, κάνεις δεν διακινδυνεύει να προεξοφλήσει τι ακριβώς θα συμβεί στην συνεδρίαση της ΚΟ της ΝΔ, με τα φώτα να πέφτουν στην ομιλία του νυν προέδρου και αν θα επιχειρήσει να δώσει παρουσία των βουλευτών απαντήσεις για όσα συνέβησαν και τι θα απαντήσουν στην αίθουσα της Γερουσίας οι συνυποψήφιοι, με δεδομένο ότι σε αυτήν θα παραστεί και ο Απόστολος Τζιτζικωστας, μετά την πρωτοβουλία που πήρε να τον καλέσει ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης με την σύμφωνη γνώμη του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Άδωνι Γεωργιάδη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ακόμα και η απόφαση της ΚΕΦΕ για τα διαδικαστικά της εκλογικής αναμέτρησης βρίσκεται στον αέρα, με την πλευρά Μεϊμαράκη να την αμφισβητεί, καθώς στην ψηφοφορία μετείχαν τα 8 από τα συνολικά 17 μέλη αφού είχαν αποχωρήσει από την αίθουσα μετά την "εισβολή" και τα "γαλλικά" του Βαγγέλη Μεϊμαράκη στον γραμματέα του κόμματος και τον διευθυντή της ΝΔ Κώστα Τσιμαρα. Ο τελευταίος μάλιστα μετά το επεισόδιο απειλούσε με μηνύσεις για συκοφαντική δυσφήμιση.

Και μέσα σε όλα αυτά, ο Βαγγέλης Ειμαρμένης ζήτησε με επιστολή του προς τον Κώστα Τσιμάρα, να υπάρξει αναλυτική ενημέρωση για τις εκλογικές δαπάνες, του Σεπτεμβρίου, την εκλογική χρηματοδότηση και εν γένει τα έσοδα, τα έξοδα και το κόστος των εκλογών προκειμένου να υπάρξει επίσημος οικονομικός απολογισμός...

Κατά τα άλλα, το μόνο που "πρόλαβαν" να συμφωνήσουν τα μέλη της ΚΕΦΕ - αν δεν υπάρξει κίνηση αμφισβήτησης της απόφασης αυτής - είναι να οριστεί το αντίτιμο για όλα τα μέλη, παλιά και νέα στα 3 ευρώ, να στηθούν περίπου 1300 κάλπες σε 900 εκλογικά κέντρα, ενώ έως την Πέμπτη θα έχει ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός για την εταιρεία που θα αναλάβει την εκλογική διαδικασία και αφού προηγουμένως θα έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του κόμματος, οι τεχνικές προδιαγραφές που απαιτούνται.

Δημοφιλή