ΕΙΔΗΣΕΙΣ
14/10/2015 13:33 EEST | Updated 14/10/2015 14:30 EEST

Επιστρέφει στην ΚΕΦΕ ο εκπρόσωπος του Μεϊμαράκη – Οποιαδήποτε καταστρατήγηση του καταστατικού συνιστά πραξικόπημα, λέει ο Τζιτζικώστας

Eurokinissi

Ενώ οι 4 υποψήφιοι πρόεδροι της ΝΔ συναντώνται σε μια προσπάθεια να εκτονωθεί η κρίση στη ΝΔ, ο πρόεδρος της ΝΔ δήλωσε ότι ο εκπρόσωπός του θα επιστέψει στην Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή. Παράλληλα, με παρέμβασή του, ο Απόστολος Τζιτζικώστας, σχολιάζοντας τα γεγονότα, χαρακτηρίζει πραξικόπημα οποιαδήποτε καταστρατήγηση του καταστατικού. Μέσα σε όλα αυτά εκφράζονται φωνές για αναβολή της εκλογής προέδρου στη ΝΔ ως τον Μάρτιο.

Η συνάντηση των τεσσάρων

Με παρέμβασή του νωρίς το πρωί της Τετάρτης, ο υποψήφιος για την προεδρία της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης κάλεσε σε συνάντηση τους Ευάγγελο Μεϊμαράκη, Κυριάκο Μητσοτάκη και Απόστολος Τζιτζικώστα προκειμένου, όπως είπε χαρακτηριστικά, «να σταματήσει η ΝΔ να δίνει αυτή τη ντροπιαστική εικόνα». Κάτι που πραγματοποιήθηκε στη Βουλή στις 5 το απόγευμα, ενώ μετά ακολουθεί η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος για τη χάραξη της στρατηγικής που θα ακολουθήσει η ΝΔ τις επόμενες μέρες στη Βουλή.

Γεωργιάδης: Οι υποψήφιοι στέλνουμε ισχυρό μήνυμα ενότητας

Εξερχόμενος της συνάντησης, ο Άδωνις Γεωργιάδης είπε ότι πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα και ότι η χθεσινή ημέρα αποτελεί παρελθόν. Όπως είπε ο υποψήφιος για την ηγεσία του κόμματος, στη συνάντηση συμφωνήθηκε η συνέχιση διαδικασίας με βάση το κατασταστικό.

Στέλνουμε ισχυρό μήνυμα ενότητας, η ΝΔ προχωράει μπροστά ενωμένη, είπε ο κ. Γεωργιάδης, προσθέτοντας ότι οι εκλογές θα γίνουν στις 22 Νοεμβρίου και η συμμετοχή για όλους τους ψηφοφόρους θα είναι 3 ευρώ.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, που νωρίτερα είχε τονίσει ότι για να ξεπεραστεί το πρόβλημα με την εταιρεία που θα αναλάβει τις εκλογές στη ΝΔ θα πρέπει να γνωμοδοτήσει θετικά ο νομικός σύμβουλος του κόμματος, αργότερα εξέφρασε την ικανοποίησή του που προχωράει ο διαγωνισμός για την εταιρεία που θα αναλάβει τη διεξαγωγή των εσωκομματικών εκλογών.

«Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος που μετά τη χθεσινή μου παρέμβαση επιβάλλαμε τη διαφάνεια και τη νομιμότητα. Ήδη αναρτήθηκαν στο ίντερνετ οι προδιαγραφές και προχωράμε στην ανοικτή διαδικασία», ανέφερε, λέγοντας πως είναι αυτονόητο ότι επιστρέφει ο εκπρόσωπός του στην ΚΕΦΕ.

Τζιτζικώστας: Οποιαδήποτε καταστρατήγηση του καταστατικού συνιστά πραξικόπημα

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας, που μέχρι σήμερα δεν είχε πάρει εκφραστεί για το θέμα που έχει προκύψει στο εσωτερικό της ΝΔ, προσέρχεται στη συνάντηση των τεσσάρων, σύμφωνα με πληροφορίες με την λογική ότι οποιαδήποτε καταστρατήγηση του καταστατικού, προσχηματικές αντιδράσεις και τυχόν ακύρωση των εκλογικών διαδικασιών, θα συνιστούσε πραξικόπημα, παραβίαση κάθε αρχής δημοκρατικότητας και νομιμότητας και ευθεία προσβολή των μελών της παράταξής μας.

Για τον κ. Τζιτζικώστα η εκλογή του προέδρου της ΝΔ, αποτελεί κατάκτηση των μελών της, μέγιστης νομιμοποίησης και δημοκρατικότητας των επιλογών της και πηγή δύναμης και ανανέωσης για την παράταξη και ότι η δημοκρατική έκφραση της κοινωνικής βάσης της ΝΔ δεν αποτελεί κίνδυνο.

Από την πλευρά του, ο Γενικός Διευθυντής της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Τσιμάρας έκανε λόγο για πολλή παραπληροφόρηση σχετικά με τη διαδικασία επιλογής της εταιρείας για τη μηχανογραφική υποστήριξη της εκλογικής διαδικασίας.

«Επαναλαμβάνω την ομόφωνη απόφαση της ΚΕΦΕ σύμφωνα με τη οποία αύριο Πέμπτη 15/10 θα ανοιχτούν οι κλειστές προσφορές των όποιων εταιρειών θελήσουν να μετάσχουν στη διαφανή διαγωνιστική διαδικασία –σύμφωνα με τη πρόσκληση ενδιαφέροντος που έχει αναρτηθεί στο site του κόμματος- με τη παρουσία των εκπρόσωπων των υποψηφίων» σημείωσε.

Πρόσθεσε ότι «κάθε άλλο που λέγεται και γράφεται εξακολουθεί να βλάπτει την τιμή και την υπόληψή μου και ρίχνει νερό στο μύλο της κυβέρνησης που ισοπεδώνει με τις πολιτικές της τα λαϊκά στρώματα».

Νωρίτερα ο αντιπρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης, με δηλώσεις του στον Real FM, υποστήριξε πως «εάν δε βρεθεί άμεσα λύση, το κόμμα πρέπει να πάει άμεσα σε έκτακτο συνέδριο».

Αναφερόμενος στο θέμα της εταιρείας που θα αναλάβει τη διαδικασία -θέμα για το οποίο χθες Τρίτη ο κ. Μεϊμαράκης κατηγόρησε ανοιχτά τους κ.κ. Παπαμιμίκο και Τσιμάρα- σημείωσε πως «δεν μπορεί ένας υπάλληλος του κόμματος να λέει "διάλεξα αυτήν την εταιρεία"», υποστηρίζοντας και αυτός ότι χρειάζεται να γίνει διαγωνισμός που θα καταλήξει στην επιλογή μιας αξιόπιστης εταιρείας η οποία θα διεξαγάγει τις εκλογές.

Ωστόσο, για το θέμα η πλευρά του κ. Παπαμιμίκου υποστηρίζει ότι ο φάκελος με τις προσφορές θα ανοίξει στην Κεντρικής Εφορευτική Επιτροπή μεθαύριο Πέμπτη και ότι για τη διενέργεια διαγωνισμού θα απαιτηθεί ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, με τις εκλογές να έχουν οριστεί για τις 22 και 29 -αν απαιτηθεί- Νοεμβρίου.