Φωνές για αναβολή της εκλογής προέδρου στη ΝΔ ως τον Μάρτιο

Φωνές για αναβολή της εκλογής προέδρου στη ΝΔ ως τον Μάρτιο
Eurokinissi

Θέμα αναβολής της εκλογικής διαδικασίας στη Νέα Δημοκρατία μέχρι το Μάρτιο αναμένεται να θέσει ο βουλευτής του κόμματος Μάριος Σαλμάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο κ. Σαλμάς θα υπενθυμίσει την απόφαση της Πολιτικής Επιτροπής, την οποία είχε εγκρίνει η Κοινοβουλευτική Ομάδα, για εκλογές τον Μάρτιο, ενώ θα τονίσει πως το χρονικό διάστημα των εφτά ημερών που είχαν στην διάθεσή τους οι πιθανοί υποψήφιοι για την συλλογή υπογραφών ήταν πολύ μικρό. Επίσης, θα τονίσει πως δεν έχει προηγηθεί δημόσιος διάλογος μεταξύ των υποψηφίων πριν την συλλογή υπογραφών.

Σε περίπτωση που δεν γίνει δεκτή η πρότασή του ο κ. Σαλμάς θα ζητήσει το νέο χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί να εγκριθεί από την Κοινοβουλευτική Ομάδα και την Πολιτική Επιτροπή του κόμματος.

Αναμένεται η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, στην οποία θα παραστεί και ο υποψήφιος για την ηγεσία Απόστολος Τζιτζικώστας, παρότι δεν είναι βουλευτής.

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας, που μέχρι σήμερα δεν είχε πάρει εκφραστεί για το θέμα που έχει προκύψει στο εσωτερικό της ΝΔ, προσέρχεται στη συνάντηση των τεσσάρων υποψήφιων προέδρων, σύμφωνα με πληροφορίες, με την λογική ότι οποιαδήποτε καταστρατήγηση του καταστατικού, προσχηματικές αντιδράσεις και τυχόν ακύρωση των εκλογικών διαδικασιών, θα συνιστούσε πραξικόπημα, παραβίαση κάθε αρχής δημοκρατικότητας και νομιμότητας και ευθεία προσβολή των μελών της παράταξής μας.

Δημοφιλή