ΕΙΔΗΣΕΙΣ
14/10/2015 10:59 EEST | Updated 14/10/2015 11:15 EEST

Ο όρος Μεϊμαράκη για να ξεπεραστεί το πρόβλημα με την εταιρεία που θα αναλάβει τις εκλογές στη ΝΔ

Bloomberg via Getty Images
Evangelos Meimarakis, leader of the New Democracy Party of Greece, is silhouetted against a video screen as he speaks during a pre-election rally in Athens, Greece, on Thursday, Sept. 17, 2015. Alexis Tsipras stepped down on Aug. 20 after eight months in power, announcing new parliamentary elections following the political turmoil resulting from his government's signing of a third bailout agreement with Greece's creditors in August. Photographer: Kostas Tsironis/Bloomberg via Getty Images

Προϋπόθεση για τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη να προχωρήσει η διαδικασία για την εταιρεία που θα αναλάβει τη διεξαγωγή των εσωκομματικών εκλογών είναι να γνωμοδοτήσει θετικά ο νομικός σύμβουλος του κόμματος.

«Αν ο νομικός σύμβουλος πει ότι το θέμα είναι εντάξει νομικά με τη νομοθεσία που ισχύει, τότε το θέμα είναι λήξαν και προχωρά η διαδικασία. Αλλά τον ψάχνουμε και σήμερα από το πρωί», είπε συγκεκριμένα ο πρόεδρος και υποψήφιος για την προεδρία της ΝΔ, μιλώντας, πριν από λίγο, με δημοσιογράφους στα γραφεία της ΝΔ στη Συγγρού.

Παράλληλα τόνισε ότι η διασφάλιση της διαφάνειας και της νομιμότητας είναι ευθύνη του προέδρου του κόμματος και πως με αυτή την ιδιότητα και όχι ως υποψήφιος μπήκε χθες στη συνεδρίαση της ΚΕΦΕ.

«Η διαδικασία θα διασφαλιστεί, ο διαγωνισμός θα είναι σωστός με διαφάνεια και νομιμότητα. Η διασφάλιση της διαφάνειας και της νομιμότητας είναι θέμα του προέδρου του κόμματος, και εγώ χθες μπήκα στην ΚΕΦΕ ως πρόεδρος του κόμματος και όχι ως υποψήφιος», σημείωσε ο κ. Μεϊμαράκης.

Επιπλέον, αναρωτήθηκε «αν η επιλογή της εταιρείας δεν είναι αρμοδιότητα της ΚΕΦΕ, τότε ποιες είναι οι αρμοδιότητές της και τι συζητούν ένα μήνα».

Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο διεξαγωγής εκτάκτου συνεδρίου είπε ότι δεν του προκύπτει κάτι τέτοιο και δεν κάνει κανένα σχόλιο.

Χαμός στη συνεδρίαση της ΚΕΦΕ

Οι δηλώσεις έρχονται σε συνέχεια του χθεσινού (Τρίτη) χαμού που επικράτησε στη συνεδρίαση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής, με τον κ. Μεϊμαράκη να αποσύρει τον εκπρόσωπό του.

Με παρέμβασή του νωρίς το πρωί της Τετάρτης, ο υποψήφιος για την προεδρία της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης κάλεσε σε συνάντηση τους Ευάγγελο Μεϊμαράκη, Κυριακο Μητσοτάκη και Απόστολος Τζιτζικώστα προκειμένου, όπως είπε χαρακτηριστικά, «να σταματήσει η ΝΔ να δίνει αυτή τη ντροπιαστική εικόνα». Κάτι που θα γίνει τελικά στις 5 το απόγευμα στη Βουλή. Μία ώρα μετά, στις 6, θα συνεδριάσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος για τη χάραξη της στρατηγικής που θα ακολουθήσει η ΝΔ τις επόμενες μέρες στη Βουλή.