Ο κινέζος καθηγητής που ζήλεψε την δόξα του Walter White του "Breaking Bad"

Ο κινέζος καθηγητής που ζήλεψε την δόξα του Walter White του "Breaking Bad"
Getty Images/iStockphoto

Ένας 35χρονος καθηγητής γυμνασίου στην πόλη Nanning στη νοτιοδυτική επαρχία Guangxi της Κίνας ζήλεψε την δόξα του Walter White, ήρωα του Breaking Bad, και αποφάσισε να βαδίσει στα βήματά του.

Ο Κινέζος, ονόματι Lumou - αγνώστων λοιπών στοιχείων - ξεκίνησε να πειραματίζεται με κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη, που στην Κίνα είναι ευρύτερα γνωστή ως bingdu.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, οι έρευνες άρχισαν το περασμένο Μάρτιο, όταν η υπηρεσία ναρκωτικών της τοπικής αστυνομικής δύναμης κατάλαβε ότι υπάρχει αύξηση της διακίνησης ναρκωτικών στη χώρα.

Σε αντίθεση με το πρωταγωνιστή του Breaking Bad ο Lumou δεν είχε καμία απολύτως γνώση για την παραγωγή κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης.

Στην πορεία, εθίστηκε τόσο πολύ στο συνθετικό ναρκωτικό, ώστε κατάφερε να απολυθεί από το γυμνάσιο της πόλης. Στη συνέχεια μετέτρεψε το σπίτι του σε εργαστήριο bingdu, παρασκευάζοντας τεράστιες ποσότητες και διοχετεύοντάς τις στην αγορά.

Ο Lumou όμως στη συνέχεια άρχισε να κάνει λάθη με αποτέλεσμα η δράση του να υποπέσει της προσοχής της κινεζικής αστυνομίας.

Μετά από μήνες στενής παρακολούθησης οι αστυνομικοί του τμήματος δίωξης ναρκωτικών εισέβαλαν στο σπίτι του και τον συνέλαβαν.