Νύφη φάντασμα στην Κίνα. Ξέθαψαν νεκρή γυναίκα για να την παντρέψουν με άλλον θανόντα

Νύφη φάντασμα στην Κίνα. Ξέθαψαν νεκρή γυναίκα για να την παντρέψουν με άλλον θανόντα

Στη σύλληψη τριών ανδρών, οι οποίοι φέρονται ότι ξέθαψαν το πτώμα μιας γυναίκας για να το πουλήσουν ως νύφη στον «κάτω κόσμο», προχώρησε η αστυνομία στη βόρεια επαρχία της Κίνας Σανξί.

Ένας από τους δράστες, όπως μεταδίδουν τα κινέζικα μέσα ενημέρωσης, δήλωσε πως δελεάστηκε από την ιδέα να πουλά τα σώματα νεκρών γυναικών ως νύφες για άνδρες που απεβίωσαν χωρίς να έχουν προλάβει να παντρευτούν.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση ο 72χρονος συλληφθείς προέβη σε αυτή την πράξη όταν άκουσε πως σε παρακείμενο χωριό πέθανε μια νεαρή γυναίκα. Άλλες πληροφορίες λένε πως οι δράστες είναι συγγενείς της νεκρής κοπέλας.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η περίπτωση του αγοραστή ο οποίος ήταν διατεθειμένος να πληρώσει 3.900 δολάρια για το πτώμα και αυτό διότι σύμφωνα με παλιές δοξασίες στην Κίνα εάν ένας άνδρας πεθάνει ανύπαντρος τότε θα φέρει κακή τύχη στους συγγενείς του. Για να αποτραπεί αυτό το ενδεχόμενο έπρεπε, όπως όριζε ένα αρχαίο έθιμο, να θαφτεί μαζί με το πτώμα μιας γυναίκας.

Σημειώνεται ότι το 2012 τρεις άνδρες δολοφόνησαν μια έγκυο γυναίκα, στην ίδια επαρχία της Κίνας και πούλησαν το πτώμα της ως «νύφη φάντασμα» πράξη που προκάλεσε την κατακραυγή της κοινής γνώμης στη χώρα.

Δημοφιλή