Πασίγνωστη ελληνική εταιρεία έπεσε θύμα βιομηχανικής κατασκοπείας και έχασε 2.500.000 ευρώ

Πασίγνωστη ελληνική εταιρεία έπεσε θύμα βιομηχανικής κατασκοπείας και έχασε 2.500.000 ευρώ

Chinaâs Biggest Hacker Den Shutdown by Police" data-caption="Quick shot of my Happy Hacking Keyboard Professional 2 (I love this thing!).Outfitted with red escape key, blue WASD keys, and yes, that is its keyboard roof in the background.As seen at:* Chinaâs Biggest Hacker Den Shutdown by Police" data-credit="uıÉɾ Ê ÊÉɯÉs/Flickr">

Ζημιά ύψους 2.500.000 ευρώ υπέστη πασίγνωστη ελληνική εταιρεία πληροφορικής που έπεσε θύμα βιομηχανικής κατασκοπείας.

Πρώην στέλεχος της εταιρείας βρήκε δουλειά με διπλάσιο μισθό σε ανταγωνίστρια επιχείρηση με αντάλλαγμα την παροχή στοιχείων από την προηγούμενη θέση του.

Σύμφωνα με την καταγγελία, η εταιρεία πληροφορικής έχασε τους τελευταίους μήνες από τη διαρροή του πελατολογίου της και άλλων ευαίσθητων δεδομένων συνολικά 98 αναθέσεις έργων.

Αναλυτικότερα, ο κατηγορούμενος έμπαινε στα υπολογιστικά συστήματα της πρώην εταιρείας και υπέκλεπτε το πελατολόγιο, πωλήσεις, πολιτικές αγοράς, προσφορές και σημαντικούς κωδικούς πρόσβασης σε απόρρητα δεδομένα.

Η έρευνα από αξιωματικούς της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ξεκίνησε μετά από καταγγελία της εταιρείας και σχετική παραγγελία της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών.

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης, προέκυψαν ότι τα ηλεκτρονικά ίχνη του ατόμου που είχε προβεί στις κακόβουλες πράξεις (cracking) αντιστοιχούσαν στον 50χρονο ημεδαπό, πρώην εργαζόμενο στην καταγγέλλουσα εταιρεία.

Το πρωί της περασμένης Τρίτης έγινε έρευνα στο σπίτι και τον χώρο εργασίας του 50χρονου, κατά τη διάρκεια της οποίας βρέθηκε και κατασχέθηκε φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής. Από την επιτόπια ψηφιακή ανάλυση των δεδομένων, διαπιστώθηκε η εμπλοκή του 50χρονου στην υπόθεση, ενώ όπως προέκυψε είχε παραδώσει τις πληροφορίες σε ομοειδή εταιρεία, όπου εργάζεται.

Ο ηλεκτρονικός υπολογιστής που κατασχέθηκε στάλθηκε στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακές εξετάσεις. Η δικογραφία που σχηματίστηκε, για απάτη με υπολογιστή και παράβαση του απορρήτου των επιστολών, υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ διερευνάται η συμμετοχή και άλλων προσώπων στη συγκεκριμένη υπόθεση.

Πήγαινε στην αρχική σελίδα