Η συμμετοχή ΕΚ στην αξιολόγηση και το προσφυγικό στη συνάντηση Τσίπρα-Σούλτς

Η συμμετοχή ΕΚ στην αξιολόγηση και το προσφυγικό στη συνάντηση Τσίπρα-Σούλτς
Γραφείο Πρωθυπουργού

Συνάντηση με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σούλτς είχε στις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Αντικείμενο της μεταξύ τους συζήτησης ήταν η συμμετοχή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις διαδικασίες αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος. Επίσης παρουσιάστηκαν οι ελληνικές θέσεις σε σχέση με το προσφυγικό. Στο πλαίσιο αυτό τονίστηκε και από τις δύο πλευρές η ανάγκη μεγαλύτερης οικονομικής στήριξης των χωρών πρώτης υποδοχής προσφύγων, καθώς και η συγκρότηση ενός βιώσιμου μηχανισμού επανεγκατάστασης προσφύγων.

Οι επαφές Τσίπρα

Ο πρωθυπουργός είχε επίσης συνάντηση με την πρόεδρο της Ομάδας της Αριστεράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Γκάμπι Τσίμερ. Στην συνάντηση επιβεβαιώθηκε η αποφασιστική στήριξη της Ευρωομάδας της Αριστεράς στην πρωτοβουλία για ενίσχυση του ρόλου του Ευρωκοινοβουλίου στην αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος. Συζητήθηκε επίσης το προσφυγικό καθώς και οι πολιτικές εξελίξεις και η αναβάθμιση του πολιτικού ρόλου της Αριστεράς στην Ευρώπη. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν επίσης ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης και ο αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών για τις ευρωπαϊκές υποθέσεις, Νίκος Ξυδάκης.

Είχε επίσης συνομιλίες με την επικεφαλής του Αριστερού Μπλοκ της Πορτογαλίας, Katarina Martins, με την οποία συζητήθηκαν οι πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις στην Πορτογαλία και το ενδεχόμενο ανάδειξης της Αριστεράς σε ρυθμιστή των πολιτικών εξελίξεων.

Δημοφιλή