Aυξάνονται οι περιπτώσεις κακοποίησης παιδιών από γυναίκες

Aυξάνονται οι περιπτώσεις κακοποίησης παιδιών από γυναίκες
Teddy-bear isolated on a white background
Teddy-bear isolated on a white background
Fesus Robert via Getty Images

Αυξάνονται ραγδαία οι περιπτώσεις γυναικών που κατηγορούνται για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων. Όπως αναφέρει δημοσίευμα της Daily Mail, νταντάδες και δασκάλες ασελγούν σε μικρά αγόρια και κορίτσια που βρίσκονται υπό την προστασία τους, όμως δεν λαμβάνουν πάντοτε τις ποινές που δίνονται σε άνδρες παιδεραστές.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η περίπτωση της 21χρονης Jade Hatt, η οποία για την ασέλγεια σε βάρος του 11χρονου παιδιού που πρόσεχε, έλαβε ποινή κάθειρξης έξι μηνών. Κατά τον δικαστή, το παιδί ήταν πολύ ώριμο για την ηλικία του, ρίχνοντας κατά ένα τρόπο την ευθύνη στο θύμα. Αυτό που προκαλεί εντύπωση ήταν το γεγονός πως ο ίδιος ο πατέρας υποστήριξε την 21χρονη νταντά, λέγοντας πως ο γιος του ήταν «σεξομανής». Το ίδιο το παιδί είχε καταθέσει στις αρχές ότι ένιωθε άβολα όταν η Jade Hatt ασελγούσε σε βάρος του και γνώριζε πως κάτι δεν πάει καλά.

Άλλη μια χαρακτηριστική περίπτωση είναι αυτή της 18χρονης Mary Ellen Mooney, η οποία εκμεταλλεύτηκε τον ρόλο της νταντάς για να πείσει έναν 13χρονο να έρθει σε επαφή μαζί της. Παρόλα αυτά, η ίδια παρουσιάστηκε πρόσφατα στο δικαστήριο ως μια γυναίκα με εξαιρετικό χαρακτήρα.

Μια 35χρονη δασκάλα ονόματι Helen Turnbull έλαβε μια μικρή τετράμηνη ποινή, όταν άρχισε να στέλνει γυμνές φωτογραφίες της σε ανήλικο μαθητή της. Όταν μάλιστα φίλησε το αγόρι, δήλωσε πως ήταν ένα από τα προνόμια του επαγγέλματος. Τι θα συνέβαινε όμως εάν είχε προβεί σε αυτή την πράξη ένας άνδρας; Δυστυχώς ο κατάλογος συνεχίζεται.

Όπως τονίζουν ξένα δημοσιεύματα, είναι ανάγκη να ληφθούν μέτρα ώστε οι ανήλικοι – θύματα γυναικών- να νιώσουν το ίδιο ασφαλείς με θύματα που βίωσαν ανάλογη κακοποίηση από κάποιον άνδρα. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Daily Mail, πολλές γυναίκες επιλέγουν να κακοποιήσουν παιδιά, καθώς είναι πιο αδύναμα από τις ίδιες.

Δημοφιλή