Λύση στο μυστήριο: Η δολοφονία διαπράχθηκε για μια...κατσίκα. Σύλληψη βοσκού στον Ασπρόπυργο

Λύση στο μυστήριο: Η δολοφονία διαπράχθηκε για μια...κατσίκα. Σύλληψη βοσκού στον Ασπρόπυργο
Gressenhall Farm and Workhouse, Museum of Norfolk LifeGressenhall, Dereham, Norfolk, England, UK
Gressenhall Farm and Workhouse, Museum of Norfolk LifeGressenhall, Dereham, Norfolk, England, UK
tomylees/Flickr

Μπορεί κάποιος να σηκώσει το όπλο και να σκοτώσει έναν συνάνθρωπό του για μία… κατσίκα;

Την απάντηση δίνουν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. και είναι καταφατική. Η θανάτωση μίας κατσίκας σε δάσος στον Ασπρόπυργο φαίνεται ότι ήταν η αιτία της δολοφονίας 59χρονου, ο οποίος είχε βρεθεί νεκρός στις 4 Οκτωβρίου 2015 με τραύματα από καραμπίνα.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής εξιχνίασαν την υπόθεση και συνέλαβαν έναν 44χρονο, ο οποίος εργάζεται ως βοσκός στο δάσος όπου έγινε το έγκλημα. Ο συλληφθείς φέρεται να ομολόγησε την πράξη του και την ασήμαντη αφορμή που οδήγησε στο έγκλημα.

Αστυνομικές πηγές προσθέτουν ότι έχει ταυτοποιηθεί γενετικό υλικό του στον τόπο της δολοφονίας. Ο δράστης, σύμφωνα με τους αστυνομικούς, θεωρούσε το θύμα υπεύθυνο για την εξόντωση μιας κατσίκας του κοπαδιού του, με αποτέλεσμα τον άγριο τσακωμό ανάμεσά τους που κατέληξε στο έγκλημα. Ο 44χρονος φαίνεται να δολοφόνησε τον 59χρονο πυροβολώντας τον πισώπλατα με κυνηγετικό όπλο που άρπαξε από το αγροτικό όχημα του θύματος.

Το θύμα, άνεργος ηλεκτρολόγος, είχε φύγει το μεσημέρι εκείνης της Κυριακής από το σπίτι με το αγροτικό του όχημα και το αλυσοπρίονο προκειμένου να κόψει ξύλα στα νταμάρια του Αραγωνίτη στον Ασπρόπυργο. Πήγαινε συχνά εκεί προκειμένου να βρει «ειδικά» ξύλα για την κατασκευή βαρελιών κρασιών, που του άρεσε να φτιάχνει, ενώ έπαιρνε μαζί του και το κυνηγετικό του όπλο για να κυνηγά.

Στις 19:00 το απόγευμα της ίδιας ημέρας οι συγγενείς του δήλωσαν την εξαφάνισή του και μερικές ώρες αργότερα εντοπίστηκε νεκρός με το αλυσοπρίονο στα χέρια και το κινητό τηλέφωνο στην τσέπη του. Το θύμα είχε δεχθεί τρεις πυροβολισμούς από κυνηγετικό όπλο στην πλάτη και τους γλουτούς.

Οι αξιωματικοί της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, διαπίστωσαν ότι το θύμα ήταν ένας φιλήσυχος άνθρωπος χωρίς παλιές ή πρόσφατες προστριβές, που θα μπορούσαν να δικαιολογήσουν το έγκλημα, γι αυτό και από την πρώτη στιγμή εκτιμούσαν πως η αφορμή προήλθε από κάποια στιγμιαία αντιπαράθεση, η οποία πιθανόν εξελίχθηκε στον συγκεκριμένο χώρο. Έλειπαν το αγροτικό όχημα και το κυνηγετικό του όπλο. Το αυτοκίνητο βρέθηκε κάποιες ώρες αργότερα, 500 μέτρα από το σημείο της δολοφονίας, ριγμένο μέσα σε μία χαράδρα της περιοχής.

Οι αστυνομικοί προέβησαν σε δεκάδες προσαγωγές υπόπτων, κυρίως βοσκών και ατόμων που υλοτομούσαν παράνομα στην περιοχή. Το μεσημέρι της Τετάρτης εντόπισαν τον 44χρονο άνδρα, τον οποίο μετέφεραν στα γραφεία του αστυνομικού μεγάρου της Λ. Αλεξάνδρας, όπου κατά τη διάρκεια της ανάκρισης ομολόγησε το έγκλημα. Υποστήριξε ότι το θύμα είχε σκοτώσει ένα ζώο του κοπαδιού του και του ζήτησε τον λόγο. Κατά τη διάρκεια του τσακωμού τους ισχυρίστηκε πως το θύμα τον προσέβαλε και εκείνος πάνω στα... νεύρα του πυροβόλησε εναντίον του με αποτέλεσμα να τον σκοτώσει. Ο δράστης με την δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα, ενώ οι αστυνομικοί αναζητούν το κυνηγετικό όπλο του θύματος, που φαίνεται να χρησιμοποίησε ο δράστης για την δολοφονία.

Δημοφιλή