"Εκπαιδευτική" νεκροτομή σε λιοντάρι μπροστά σε μικρά παιδιά (Προσοχή σκληρές εικόνες)

"Εκπαιδευτική" νεκροτομή σε λιοντάρι μπροστά σε μικρά παιδιά (Προσοχή σκληρές εικόνες)

Ένα νεκρό λιοντάρι, ηλικίας 9 μηνών, διαμελίστηκε δημοσίως στον ζωολογικό κήπο Odense Zoo στην κεντρική Δανία στο πλαίσιο μιας "εκπαιδευτικής" δραστηριότητας για μικρά παιδιά, γεγονός που προκάλεσε την κατακραυγή των ζωόφιλων που κατήγγειλαν το "μακάβριο θέαμα".

Το νεαρό λιοντάρι ήταν ένα από τα τρία που οδηγήθηκε σε ευθανασία τον Φεβρουάριο, με την δικαιολογία ότι είχαν πολλά αιλουροειδή στον ζωολογικό κήπου και δεν έβρισκαν κάπου να το δώσουν. Από τότε, το νεκρό λιοντάρι βρισκόταν σε κατάψυξη στις εγκαταστάσεις του ζωολογικού κήπου.

Οι υπεύθυνοι αποφάσισαν να κάνουν το "μάθημα ανατομίας" εμπρός σε ένα κοινό από 300-400 ανθρώπους μεταξύ των οποίων και μικρά παιδιά, ηλικίας έως και τεσσάρων ετών. Ορισμένοι επισκέπτες, ηλικίας ακόμη και 4 ετών, απείχαν μόλις μερικά εκατοστά από το τραπέζι του ανατόμου.

Τον Φεβρουάριο του 2014 ένας ζωολογικός κήπος στην Κοπενχάγη,είχε επικριθεί σφοδρότατα επειδή θανάτωσε τον Μάριους, μια καμηλοπάρδαλη ηλικίας 1,5 έτους, και τον τάισε στα λιοντάρια

Οι Δανοί επιμένουν ότι πρόκειται για μία πρώτης τάξεως εκπαιδευτική ευκαιρία, όμως οι περισσότεροι σε όλο τον κόσμο μιλούν για ένα μακάβριο θέαμα.

ΠΗΓΗ: telegraph.co.uk

Δημοφιλή