Νέο ναυάγιο με πρόσφυγες ανοιχτά της Καλύμνου. Τέσσερα ανήλικα παιδιά πνίγηκαν, αγνοείται ζευγάρι με παιδί

Νέο ναυάγιο με πρόσφυγες ανοιχτά της Καλύμνου. Τέσσερα ανήλικα παιδιά πνίγηκαν, αγνοείται ζευγάρι με παιδί
mariennapw/Flickr

Τέσσερα ανήλικα παιδιά έχασαν τη ζωή τους το βράδυ της Παρασκευής όταν η βάρκα στην οποία επέβαιναν μαζί με άλλους μετανάστες και πρόσφυγες ανετράπη ανοιχτά της Καλολίμνου. Έρευνες για τον εντοπισμό ενός άνδρα, μιας γυναίκας και ενός παιδιού.

Αρχικά οι πληροφορίες έκαναν λόγο για τρία παιδιά νεκρά και μια γυναίκα. Τελικά όπως ενημέρωσε το Λιμενικό δεν επρόκειτο για ενήλικη γυναίκα αλλά για ένα κορίτσι 16 ετών. Επίσης αν και οι αρχικές πληροφορίες έκαναν λόγο για ένα παιδί που αγνοείτο τελικά από την προανάκριση προέκυψε πως οι αγνοούμενοι είναι τρεις.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό το φύλο και η ακριβής ηλικία των παιδιών που έχασαν τη ζωή τους.

Ο θάλαμος επιχειρήσεων του Λιμενικού ενημερώθηκε λίγο πριν τη μια μετά τα μεσάνυχτα και αμέσως ξεκίνησε επιχείρηση εντοπισμού των μεταναστών.

Σύμφωνα με το Λιμενικό διασώθηκαν 10 άνδρες, δύο γυναίκες και ο διακινητής.

Αυτή την ώρα βρίσκονται σε εξέλιξη έρευνες του Λιμενικού.

Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ της Τετάρτης τρεις σοροί, μιας γυναίκας μεγαλύτερης ηλικίας, μιας νεαρής γυναίκας και ενός αγοριού ενός περίπου έτους, ανασύρθηκαν από τη θαλάσσια περιοχή ανοικτά της Σκάλας Συκαμιάς στη βόρεια Λέσβο.

Εν τω μεταξύ 12 μετανάστες πνίγηκαν σήμερα Σάββατο όταν το σκάφος που τους μετέφερε ναυάγησε στα τουρκικά χωρικά ύδατα, ενώ επιχειρούσαν να φθάσουν στην Ελλάδα,

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, την Παρασκευή, περισσότεροι από 600.00 πρόσφυγες και μετανάστες έχουν φτάσει στην Ευρώπη από τις αρχές του έτους διαπλέοντας τη Μεσόγειο και τουλάχιστον 3.177 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην προσπάθειά τους αυτή ή αγνοούνται,

Δημοφιλή