ΕΙΔΗΣΕΙΣ
17/10/2015 12:27 EEST | Updated 17/10/2015 12:28 EEST

Άνοιγμα Κουβέλη σε ΣΥΡΙΖΑ: Υπό προϋποθέσεις οργανική συνεργασία με Κουμουνδούρου

sooc

Μάχιμος και αποφασισμένος να συμβάλει στην «προοδευτική διακυβέρνηση» της χώρας, δηλώνει ο Φώτης Κουβέλης που δεν αποκλείει μια «οργανική συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ» της νέας κίνησης που ηγείται, ενώ ασκεί κριτική στη σημερινή ηγεσία της ΔΗΜΑΡ.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Free Sunday, ο κ. Κουβέλης περιγράφει τους στόχους της Ενωτικής Κίνησης Ευρωπαϊκής Αριστεράς, την οποία ίδρυσε, σημειώνοντας ότι πρόκειται για μια συλλογικότητα που δεν φιλοδοξεί να μετατραπεί σε κόμμα, αλλά να συμβάλει στην υπόθεση της προοδευτικής διακυβέρνησης του τόπου και της ενότητας των αριστερών δυνάμεων. «Η ριζοσπαστική και η ανανεωτική αριστερά, ο ΣΥΡΙΖΑ και ο χώρος του αριστερού ευρωπαϊσμού, δεν έχουν λόγους πλέον να μην συναντηθούν» τονίζει.

Χαρακτηρίζει πρόωρο να ειπωθεί αν η κίνηση θα διατηρήσει την οργανωτική της αυτοτέλεια ή αν θα ενταχθεί στο κόμμα. Διευκρινίζει, πάντως, ότι «το περιεχόμενο της πρωτοβουλίας που αναλαμβάνουμε προσδιορίζεται από ενωτική διάθεση, που προσωπικά δεν αποκλείω να οδηγήσει υπό προϋποθέσεις και σε οργανική συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ».

Ερωτηθείς για την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς αναφέρει ότι αυτή δεν μπορεί να γίνει με όρους κεντροδεξιάς, «υπό την ηγεμονία και την κυριαρχία ιδεολογημάτων και πολιτικών, που σφράγισαν τη φυσιογνωμία της συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ».

«Όσο οι παράγοντες και τα πολιτικά υποκείμενα αυτού του χώρου αρνούνται να πάρουν διαζύγιο από το πρόσφατο πολιτικό παρελθόν τους, η μεγάλη κεντροαριστερά θα συνεχίσει να συνιστά απατηλό πολιτικό όνειρο» σημειώνει χαρακτηριστικά.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)