Προεδρία ΝΔ: Προβάδισμα Μεϊμαράκη δείχνει η πρώτη δημοσκόπηση

Προεδρία ΝΔ: Προβάδισμα Μεϊμαράκη δείχνει δημοσκόπηση της MRB
eurokinissi

Εντυπωσιακό προβάδισμα του Βαγγέλη Μεϊμαράκη έναντι των άλλων υποψηφίων του για την προεδρία της ΝΔ, καταγράφει δημοσκόπηση της MRB.

Σύμφωνα με τα ευρήματα αυτής, τα οποία δημοσιεύονται στην εφημερίδα «Real News», ο κ. Μείμαράκης έρχεται πρώτος, πέντε βδομάδες πριν την κρίσιμη εκλογή, τόσο στο σύνολο των ψηφοφόρων όσο και σε εκείνους που σίγουρα ή μάλλον σίγουρα θα πάνε να ψηφίσουν στις 22 Νοεμβρίου.

Πιο αναλυτικά, ο κ. Μεϊμαράκης προηγείται με μεγάλη απόσταση σε όσους ψήφισαν το κόμμα το στις εκλογές του Σεπτεμβρίου, καθώς συγκεντρώνει 47,5%, ενώ ακολουθούν Τζιτζικώστας με19,9%, Κυριάκος Μητσοτάκης με 16,4% και ο Άδωνις Γεωργιάδης με 10,1%.

Η διαφορά ωστόσο μειώνεται όταν τοποθετούνται πολίτες που έχουν ψηφίσει έστω και μια φορά ΝΔ. Εκεί ο νυν πρόεδρος του κόμματος προηγείται με 37,2% και ακολουθούν ο Απόστολος Τζιτζικώστας με 27,9%, ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 14,4% και ο Άδωνις Γεωργιάδης με 6,4%.

Τα πέντε «γαλάζια» κριτήρια

Σε ότι αφορά τα κριτήρια με τα οποία θα επιλέξουν οι «γαλάζιοι» ψηφοφόροι τον επόμενο αρχηγό, η δημοσκόπηση της MRB δείχνει ότι με μικρές αλλαγές στη σειρά ανά κατηγορία ερωτωμένων, πέντε είναι τα κριτήρια που θα «πρυτανεύσουν».

Πιο αναλυτικά αυτά είναι: Ρεαλιστική πολιτική εξόδου, νέος και άφθαρτος, δημιουργία αισθήματος ελπίδας, να μπορεί να αντιμετωπίσει τη διαφθορά, να έχει εμπειρία και μακρά παρουσία στην πολιτική ζωή.

Δημοφιλή