ΕΙΔΗΣΕΙΣ
19/10/2015 14:26 EEST | Updated 19/10/2015 14:27 EEST

Ο τεράστιος αστεροειδής που θα περάσει δίπλα από τη Γη στα τέλη του Οκτώβρη

Ένας γιγαντιαίος αστεροειδής που ανακαλύφθηκε πρόσφατα από την NASA, θα περάσει σε πολύ κοντινή απόσταση από τη Γη στις 31 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με την διαστημική υπηρεσία, η τροχιά του αστεροειδή σημαίνει ότι θα περάσει από τη γη σε 1,3 σεληνιακές αποστάσεις, η οποία είναι περίπου 310 χιλιάδες μίλια.

Αυτός αναμένεται να είναι ο μεγαλύτερος αστεροειδής που θα πλησιάσει τη Γη σε τόσο μικρή απόσταση μέχρι το 2027.

Ωστόσο η NASA επισημαίνει ότι το πέρασμα θα είναι ασφαλές και δεν υπάρχει λόγος για πανικό. Ο αστεροειδής ο οποίος ονομάστηκε ΤΒ145 2015 εθεάθη στις 10 Οκτωβρίου μέσω του τηλεσκοπίου Pan-Starrs I στη Χαβάη.

Οι αστρονόμοι οι οποίοι θέλουν να καταφέρουν να αποθανατίσουν τη λάμψη του αστεροειδή θα πρέπει να είναι σε θέση να το δουν διαμέσου ενός τηλεσκοπίου, καθώς στις 31 Οκτωβρίου θα βρεθεί στο πιο κοντινό σημείο στη Γη.

Εάν θελήσετε να δείτε τον αστεροειδή, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι ταξιδεύει με ταχύτητα 126.000 μιλίων, παρά το γεγονός ότι δείχνει να ταξιδεύει με μικρή ταχύτητα.

Καθώς η τροχιά του κομήτη είναι ασφαλής, η NASA έχει δημιουργήσει ένα σημείο μελέτης για αντικείμενα όπως κομήτες και αστεροειδείς, οι οποίοι εισέρχονται στη «γειτονιά της Γης».

Εάν το εκτιμώμενο μέγεθος του ΤΒ145 2015 είναι αλήθεια, αυτό θα είναι μεγαλύτερο από τον μετεωρίτη Τσελιάμπινσκ, ο οποίος εισήλθε στην ατμόσφαιρα της Γης πάνω από την Ρωσία τον Φεβρουάριο του 2013.

Η απειλή των μεγάλων αστεροειδών που εισέρχονται στην ατμόσφαιρα της Γης αντιμετωπίζεται σοβαρά από τους επιστήμονες. Στις 30 Ιουνίου, το Μουσείο Επιστημών της Βρετανίας, ξεκίνησε την «ημέρα του αστεροειδή. Μία νέα πρωτοβουλία για την ευαισθητοποίηση και χρηματοδότηση πρωτοβουλιών οι οποίες θα βοηθήσουν στην προστασία της Γης από τους διαστημικούς βράχους που εισέρχονται σε αυτήν.

Ο Μπράιαν Μέι, ο οποίος συμμετείχε μαζί με άλλους επιστήμονες ώστε να αυξηθεί η ευαισθητοποίηση για το πρόγραμμά ανέφερε στην HuffPost UK: «Μία ημέρα ( η ημέρα του αστεροειδή» ίσως σώσει τον κόσμο».

Το άρθρο μεταφράστηκε από την βρετανική HuffPost UK

Sponsored Post