Ανανεώστε το μπάνιο του σπιτιού σας με ελάχιστα χρήματα

Ανανεώστε το μπάνιο του σπιτιού σας με ελάχιστα χρήματα
Luxurious modern home bathroom with tiled floor, walls and soaking tub.
ML Harris via Getty Images
Luxurious modern home bathroom with tiled floor, walls and soaking tub.

Το να κάνετε μία μικρή ανακαίνιση στο μπάνιο σας, μπορεί να σας ακούγεται πολυέξοδο και κουραστικό, αλλά δεν χρειάζεται να είναι.

Μπορείτε να αλλάξετε το μπάνιο σας οικονομικά και χωρίς να γκρεμίσετε τοίχους ή να κάνετε όλο το σπίτι άνω κάτω, με μερικές απλές κινήσεις και να το κάνετε να μοιάζει σαν καινούριο.

Η Missy Tannen, πρόεδρος και συνιδιοκτήτης του Boll & Branch, μας δίνει πολύτιμες και έξυπνες συμβουλές για να μην ξοδέψουμε πολλά χρήματα, αλλά και να ανανεώσουμε τον χώρο μας.

1. Βάψτε τον τοίχο και τα ντουλάπια

Είναι φοβερό τι μπορεί να κάνει λίγη μπογιά. Ένα πέρασμα με καινούρια μπογιά μπορεί να αλλάξει όλη την εικόνα του μπάνιου σας. Επιπλέον, επιλέγοντας ένα ανοιχτό χρώμα θα κάνετε το μπάνιο σας να φαίνεται μεγαλύτερο και πιο φωτεινό.

2. Αλλάξτε τα φώτα, τα πόμολα και την βρύση

Αυτές οι μικρές αλλαγές μπορεί να έχουν μεγάλη διαφορά στην εικόνα του μπάνιου σας και να αλλάξουν τον χώρο σας χωρίς να ξοδέψετε πολλά χρήματα.

3. Βάλτε βινύλιο στα πατώματά σας

Ακόμα κι αν δεν έχετε επιλέξει εξαρχής να βάλετε δάπεδο βινυλίου, δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να προσθέσετε βινύλιο στο ήδη υπάρχον πάτωμα που έχετε στο μπάνιο σας.

4. Αξεσουάρ

Μία νέα κουρτίνα μπάνιου, ένα βαζάκι ή ένα καλαθάκι για τα καλλυντικά σας θα κάνουν τεράστια διαφορά στο μπάνιο σας. Για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα μπορείτε να επενδύσετε σε καινούριες πετσέτες σε διάφορα χρώματα.

5. Βάλτε ράφια

Πάνω από την τουαλέτα, δίπλα στο νεροχύτη ή σε κάποιον άδειο τοίχο, τα ράφια όχι μόνο θα σας δώσουν περισσότερο αποθηκευτικό χώρο για να βάλετε τα πράγματά σας, αλλά και θα ανανεώσουν τον χώρο σας.

Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε αρχικά στην αμερικάνικη έκδοση της HuffPost.