ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
20/10/2015 05:22 EEST | Updated 20/10/2015 05:23 EEST

Αποστόλου: Θα ζητήσουμε να γίνει σε 3-5 χρόνια ο τριπλασιασμός εισφορών στον ΟΓΑ

Eurokinissi

Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης θα ζητήσει τη σταδιακή – σε βάθος 3-5 ετών- εφαρμογή του μέτρου, δήλωσε ο υπουργός, Βαγγέλης Αποστόλου, στο Mega, ερωτηθείς για το σενάριο περί τριπλασιασμού των εισφορών στον ΟΓΑ. Επίσης, τόνισε ότι έχει διασφαλιστεί η λειτουργία του οργανισμού, όπου είναι ασφαλισμένοι περίπου 1.350.000 άνθρωποι.

Ο κ. Αποστόλου σημείωσε πως το υπουργείο επεξεργάζεται διάφορα σενάρια και θα διαπραγματευτεί με τους θεσμούς, ενώ το κύριο θέμα που απασχολεί το υπουργείο είναι το ζήτημα της εισπραξιμότητας του ΦΠΑ, το οποίο, όπως είπε δεν ανταποκρίνεται τις δυνατότητες του χώρου και η διαφορετική μεταχείριση για τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, οι οποίοι φτάνουν τις 340.000.

Τηρώντας βιβλία εσόδων-εξόδων θα εμφανιστεί πραγματικά το κόστος παραγωγής, τόνισε ο κ. Αποστόλου, επισημαίνοντας πως η φορολογητέα ύλη δεν θα υπάρχει ως καθαρό κέρδος.

Ερωτηθείς για το εάν θα φορολογηθούν οι ενισχύσεις, διευκρίνισε πως το υπουργείο θα εξετάσει το τι συμβαίνει με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες.