Ντιναμό Ζάγκρεμπ - Ολυμπιακός 0-1

Ντιναμό Ζάγκρεμπ - Ολυμπιακός 0-1
contra.gr

Δεύτερη συνεχόμενη εκτός έδρας νίκη για τον Ολυμπιακό! Με το έξοχο γκολ του Ιντέγε στο 79' ο πρωταθλητής Ελλάδας επικράτησε με 1-0 της Ντιναμό Ζάγκρεμπ στο "Μάξιμιρ" και έφτασε τους 6 βαθμούς στον όμιλο.

Η εικόνα του αγώνα

Για να προσαρμοστεί ο Ολυμπιακός στο δύσκολο αγωνιστικό χώρο του "Μάξιμιρ" χρειάστηκαν περίπου 20 λεπτά. Σ΄αυτό το διάστημα το 4-2-3-1 της Ντιναμό επιχείρησε να κυκλοφορήσει την μπάλα και να πιέσει, πράγμα που έκανε χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία. Σ' αυτό το κομμάτι του αγώνα οι "ερυθρόλευκοι" αμύνθηκαν ιδιαίτερα αποτελεσματικά και βοήθησαν τον Ρομπέρτο να μην νιώσει σχεδόν καμία ανησυχία.

Μετά το πέρας του 20λεπτου, ο Ολυμπιακός "βρέθηκε" περισσότερο μέσα στο γήπεδο. Οι μέσοι του πήραν πρωτοβουλίες, οι γραμμές ανέβηκαν πιο ψηλά και οι πρωταθλητές άρχισαν να δοκιμάζουν τα πόδια τους έξω από την περιοχή του Εδουάρδο σε μεγάλη συχνότητα. Το καλύτερο από αυτά τα σουτ έκανε ο Μαζουακού στο 32' το οποίο εξουδετερώθηκε από τον Πορτογάλο τερματοφύλακα. Την ίδια ώρα η Ντιναμό δεν μπορούσε καν να αναπτυχθεί και το παιχνίδι ελεγχόταν από τον πρωταθλητή Ελλάδας.

Η μοναδική αμυντική αβλεψία του Ολυμπιακού που προήλθε από ένα γλίστρημα του Μαζουακού λίγο έλειψε να φέρει γκολ για τους γηπεδούχους (δοκάρι ο Αντονιτς στο 52') αλλά από το αμέσως επόμενο λεπτό οι "ερυθρόλευκοι" φόρεσαν το ένδυμα του κυρίαρχου στο "Μάξιμιρ" μέχρι το 70'

Από την ανεπανάληπτη ευκαιρία του Ιντέγε στο 53' και μετά η ομάδα του Σίλβα κυριάρχησε κατά κράτος δείχνοντας ότι ο χρόνος κυλούσε υπέρ της. Ανα τακτά χρονικά διαστήμα ο Εδουάρδο έβλεπε τους αντιπάλους τους να κάνουν τελικές προσπάθειες, την ίδια ώρα που οι της Ντιναμό ψάχνονταν.

Οι Κροάτες κατάφεραν να περάσουν αυτό το δύσκολο διάστημα γι' αυτούς και να επανέλθουν δυναμικά στο παιχνίδι αγγίζοντας μάλιστα το γκολ στο 77' με τον Ρογκ (και πάλι στο δοκάρι) αλλά ακριβώς τότε ο Ολυμπιακός χτύπησε σαν κόμπρα. Ο Ιντέγε ξεχρέωσε για τη χαμένη ευκαιρία του 53' και μ' ένα εξαιρετικό γκολ από πολύ πλάγια θέση έγραψε το 0-1 στο "Μάξιμιρ" σ' ένα κομβικό σημείο (79').

Η εξέλιξη έκοψε τα φτερά των Κροατών και έδωσε την ευκαιρία στον Ολυμπιακό να παίξει εύκολα το παιχνίδι των αντεπιθέσεων αφού η Ντιναμό βγήκε μαζικά μπροστά. Ο Σίλβα παράλληλα έριξε στη μάχη τον Σαλίνο για να βοηθήσει τον Κασάμι και τον Μιλιβόγεβιτς, κίνηση που είχε επιτυχία από την άποψη ότι η Ντινάμο δεν μπορούσε να αναπτυχθεί όπως θα ήθελε. Παρόλα αυτά οι Κροάτες πλησίασαν στην ισοφάριση στο 89' αλλά ο Ενρίκες αστόχησε σε κοντινή κεφαλιά. Στο τέλος οι της Ντινάμο διαμαρτυρήθηκαν για χέρι του Μιλιβόγεβιτς αλλά τέτοιες ώρες τέτοια λόγια.

Οι συνθέσεις

Ντινάμο: Εντουάρντο, Μάτσελ, Τάραβελ, Άντολιτς, Πίβαριτς, Γκονσάλο Σάντος, Ρογκ (87' Τσόριτς), Πάουλο Μασάντο, Χόντζιτς (61' Πιάτσα), Σουντανί, Φερνάντες (72' Ερνίκες).

Ολυμπιακός: Ρομπέρτο, Ομάρ, Μποτία, Σιόβας, Μαζουακού, Μιλιβόγεβιτς, Κασάμι, Φορτούνης (72' Τσόρι), Σεμπά (89' Ντα Κόστα), Πάρντο (83' Σαλίνο), Ιντέγε

Τα βίντεο του αγώνα

Η σπουδαία ευκαιρία του Ιντέγε:

Πηγή: contra.gr

Δημοφιλή