ΔΙΕΘΝΕΣ
20/10/2015 04:53 EEST | Updated 20/10/2015 05:12 EEST

Αντιμέτωπη με την κοινοβουλευτική της ομάδα η Μέρκελ. Βουλευτές προτείνουν την ανέγερση τείχους στα σύνορα της χώρας

www.glynlowe.com/Angela_Merkel" data-caption="Chancellor Angela Merkel presents her vision for Germany if reelected on Sunday. Fischmarkt at Altona, Hamburg on Wednesday 18 September.More Photos At:www.glynlowe.com/Angela_Merkel" data-credit="Glyn Lowe Photoworks./Flickr">

Εσωκομματικά προβλήματα αντιμετωπίζει η Άνγκελα Μέρκελ, λόγω της στάσης της στην προσφυγική κρίση. Σύμφωνα με τον Independent, βουλευτές του κόμματος των Χριστιανοδημοκρατών διαφωνούν στην υποδοχή μεγάλου αριθμού προσφύγων και προτείνουν την δημιουργία ενός δεύτερου «τείχους του Βερολίνου» στα ανατολικά σύνορα της χώρας, το οποίο θα εμποδίζει τους μετανάστες να εισέλθουν στη χώρα.

Το «κρυφό σχέδιο» των Χριστιανοδημοκρατών για κλείσιμο των συνόρων της Γερμανίας δημοσιεύτηκε αρχικά από την εφημερίδα Bild. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, την συγκεκριμένη πρόταση υποστηρίζουν οι 188 εκ των 310 βουλευτών της Μέρκελ.

«Πρέπει να σταματήσουμε την εισροή μεταναστών. Δεν πρέπει να υπάρχουν ταμπού στην επανεξέταση δημιουργίας ενός τείχους», δήλωσε ο βουλευτής Christian von Stetten στην εφημερίδα Bild.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η κοινοβουλευτική ομάδα επιθυμεί την εφαρμογή ενός αποτελεσματικού σχεδίου που θα μειώσει τις μεταναστευτικές εισροές. Εάν η καγκελάριος δεν ανακοινώσει κάποια πρόταση, αναμένονται αντιδράσεις.