Γεροβασίλη: Στο τέλος της εβδομάδας η απόφαση για το 23% στην εκπαίδευση, ψάχνουμε λύση

Γεροβασίλη: Στο τέλος της εβδομάδας η απόφαση για το 23% στην εκπαίδευση, ψάχνουμε λύση
Eurokinissi

Μέχρι το τέλος της εβδομάδας η κυβέρνηση θα έχει καταλήξει στο ζήτημα του 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση, διαβεβαίωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη μιλώντας στο Mega, διευκρινίζοντας πως γίνεται κάθε προσπάθεια να βρεθεί λύση και να μην ισχύσει αυτό το «οριζόντιο» και «άδικο» μέτρο, όπως το χαρακτήρισε.

Κληθείσα να σχολιάσει τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος, η κ. Γεροβασίλη τόνισε πως δεν είναι βιώσιμο και εάν δεν ληφθούν μέτρα θα καταρρεύσει μέχρι το 2018. «Μεταρρυθμίζουμε το σύστημα από μηδενική βάση», τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος διευκρινίζοντας ότι αυτή η διαδικασία δεν αποτελεί μνημονιακή υποχρέωση της χώρας.

Η κ. Γεροβασίλη διευκρίνισε επίσης πως τα προαπαιτούμενα θα πρέπει να έχουν ψηφιστεί μέχρι τις 10-15 Νοεμβρίου και τα υπόλοιπα θα εφαρμοστούν με υπουργικές αποφάσεις και εγκυκλίους.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος αναφέρθηκε και στο ζήτημα που έχει προκύψει γύρω από τη γενική γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, Κατερίνα Σαββαΐδου, τονίζοντας ότι δεν μπορεί να υπάρχουν «θολά σημεία» και «σκιές» σε θέσεις τόσο σημαντικές. Η κ. Γεροβασίλη διευκρίνισε πως η κυβέρνηση έχει ήδη ζητήσει την παραίτηση της κ. Σαββαιΐδου, σημειώνοντας πως «στην πορεία θα έχει τον χρόνο να αποδείξει την αθωότητά της».

«Δεν μπορεί για λόγους ηθικής και αξιακούς να παραμένει σε αυτή τη θέση», πρόσθεσε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Την άποψη ότι η εφαρμογή του μέτρου του 23% στην εκπαίδευση δεν είναι αποτελεσματικό και χτυπά τα λαϊκά στρώματα, εξέφρασε από πλευράς του ο Παν. Ρήγας, γενικός γραμματέας της κεντρικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στο Mega.

Ο κ. Ρήγας μίλησε για λάθος μέτρο εξηγώντας ότι «το 23% στην εκπαίδευση χτυπάει τα παιδιά κυρίως των λαϊκών τάξεων. Αυτά πάνε φροντιστήριο, που δεν μπορούν να κάνουν ιδιαίτερα. Έτσι όπως είναι το εκπαιδευτικό σύστημα αυτή τη στιγμή δεν μπορούν αυτά τα παιδιά να έχουν τη δυνατότητα για τις εισαγωγικές εξετάσεις».

Το σημαντικότερο, όπως είπε ο γγ της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ είναι «ότι το 23% δεν θα έχει οικονομικά αποτελέσματα. Θα υπάρξει φοροδιαφυγή, δεν θα μπορέσουν να αντέξουν οι επιχειρήσεις, θα κλείσουν, θα υπάρξουν απολύσεις εργαζομένων και ταυτόχρονα θα αρχίσει το μαύρο χρήμα. Άρα φοροδιαφυγή, κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα».

Αναφορικά με τη στάση της κυβέρνησης, σημείωσε ότι «δεν είναι επιλογή της κυβέρνησης, είναι μια πίεση» και γι' αυτό το μέτρο είναι «παγωμένο» και αναζητούνται ισοδύναμα.

Δημοφιλή