Η Ουγγαρέζα εικονολήπτρια που έριχνε πρόσφυγες στο έδαφος θα μηνύσει έναν εξ αυτών και το Facebook

Η Ουγγαρέζα εικονολήπτρια που έριχνε πρόσφυγες στο έδαφος θα μηνύσει έναν εξ αυτών και το Facebook
YouTube/lugamedia

H Πέτρα Λάζλο, η εικονολήπτρια από την Ουγγαρία που προκάλεσε παγκόσμια κατακραυγή όταν δημοσιεύτηκε βίντεο που την έδειχνε να κλωτσά πρόσφυγες στα σύνορα της χώρας, θα κινηθεί νομικά εναντίον όσων συνέλαβαν στην καταστροφή της δημόσιας εικόνας της, παρόλο που έχει απολογηθεί για τις πράξεις της.

Σε μια συνέντευξη που έδωσε στο ρωσικό ιστότοπο Izvestia, η Λάζλο ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να μηνύει ένα από τα άτομα που φάνηκε να κλωτσά στο βίντεο, αλλά και την εταιρεία Facebook. Κατά τους ισχυρισμούς της, το μέσο κοινωνικής δικτύωσης δεν διέγραψε τα απειλητικά μηνύματα που απευθύνονταν σε εκείνη και μπλόκαρε τις ομάδες που στήριζαν τις πράξεις της.

Ο άνδρας που πρόκειται να μηνύσει είναι ο Osama Abdul Mohsen, ένας 52χρονος Σύρος πρόσφυγας που η Λάζλο κατάφερε να ρίξει στο έδαφος μαζί με το παιδί του. Ο Mohsen πλέον βρίσκεται στην Ισπανία, όπου εργάζεται για την Εθνική Ακαδημία Προπονητών Ποδοσφαίρου.

Να υπενθυμίσουμε ότι μετά την προβολή του βίντεο, η Λάζλο απολύθηκε από το εθνικιστικό τηλεοπτικό κανάλι N1TV για το οποίο δούλευε. Σύμφωνα με τον Associated Press, παρόλο που το κανάλι στηρίζει το ακροδεξιό κόμμα της Ουγγαρίας που με την σειρά του επιθυμεί την απέλαση όλων των προσφύγων, εκπρόσωποί του χαρακτήρισαν τις πράξεις της Λάζλο «απαράδεκτες».

Η εικονολήπτρια έχει απολογηθεί για το συμβάν, λέγοντας πως πανικοβλήθηκε όταν είδε τους πρόσφυγες να τρέχουν προς το μέρος της. Τώρα η ίδια βρίσκεται αντιμέτωπη με κατηγορίες για εγκληματική ενέργεια, αν και η ίδια αρνείται ότι τα κίνητρά της ήταν ρατσιστικά.

Όταν η υπόθεση εκδικαστεί, η ίδια σκέφτεται να επιστρέψει στις δικαστικές αίθουσες, αυτή την φορά για να μηνύσει το Facebook και τον Osama Abdul Mohsen. Κατά την ίδια πρόκειται για «ζήτημα τιμής», καθώς ο Mohsen φέρεται να άλλαξε την κατάθεσή του, με αποτέλεσμα να καταστραφεί η δημόσια εικόνα της.

«Άλλαξε την κατάθεσή του γιατί αρχικά κατηγόρησε την αστυνομία», είπε η Λάζλο. «Ο άνδρας μου θέλει να αποδείξει την αθωότητά μου».

Η ίδια αποκάλυψε πως σκέφτεται μάλιστα να μεταναστεύσει με την οικογένειά της στην Ρωσία, καθώς αισθάνεται ότι απειλείται στην Ουγγαρία.

*Το κείμενο αρχικά δημοσιεύτηκε στην αμερικανική έκδοση της Huffington Post.

Δημοφιλή