ΕΙΔΗΣΕΙΣ
21/10/2015 18:57 EEST | Updated 21/10/2015 18:57 EEST

Ντομπρόβσκις: Την επόμενη εβδομάδα θα εγκριθεί η δόση των 2 δισ. ευρώ

ASSOCIATED PRESS
Latvian Prime Minister Valdis Dombrovskis arrives for an EU summit on Thursday, Oct. 24, 2013. A two-day summit meeting of EU leaders is likely to be diverted from its official agenda, economic recovery and migration, after German Chancellor Angela Merkel complained to U.S. President Barack Obama that U.S. intelligence may have monitored her mobile phone. (AP Photo/Geert Vanden Wijngaert)

Η Ελλάδα αναμένεται ότι θα εξασφαλίσει την επόμενη εβδομάδα την έγκριση των θεσμών για την εκταμίευση της δόσης των δύο δισεκατομμυρίων ευρώ, στο πλαίσιο της δανειακής σύμβασής της, δήλωσε την Τετάρτη ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις.

«Τα πράγματα έχουν πάρει λίγο - πολύ τον δρόμο τους», ανέφερε ο κ. Ντομπρόβσκις, ο οποίος αναμένεται να επισκεφθεί την Αθήνα την 26η και την 27η Οκτωβρίου, μιλώντας σε δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg.

Ερωτηθείς εάν η Ελλάδα πρόκειται να εξασφαλίσει την εκταμίευση της δόσης των 2 δισ. ευρώ την επόμενη εβδομάδα, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν απάντησε: «Αυτό θα έλεγα».

Απεσταλμένοι των τεσσάρων θεσμών οι οποίοι επιβλέπουν την πορεία εφαρμογής των μέτρων που ζητούνται από την ελληνική κυβέρνηση στο πλαίσιο της δανειακής της σύμβασης, θα βρίσκονται στην Αθήνα μέχρι την 23η Οκτωβρίου για να συζητήσουν «την πρόοδο στην εφαρμογή του προγράμματος», είχε διευκρινίσει προχθές, Δευτέρα, η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ανίκα Μπράιτχαρτ, αναφερόμενη στην Κομισιόν, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης (ΕΜΣ) και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ).

Sponsored Post