Δυσαρέσκεια για Φίλη στο Μαξίμου: Δεν βοηθάνε το κυβερνητικό έργο τέτοιες συμπεριφορές

Δυσαρέσκεια στο Μέγαρο Μαξίμου για Φίλη: Τέτοιες συμπεριφορές δεν βοηθάνε το κυβερνητικό έργο
sooc

Δυσαρέσκεια προς το πρόσωπο του υπουργού Παιδείας, Νίκου Φίλη επικρατεί στο Μέγαρο Μαξίμου μετά και τις δηλώσεις που έκανε αναφορικά με την επιβολή του ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση.

«Όποιος πάει το παιδί του στο ιδιωτικό σχολείο θα αναλάβει το κόστος αυτής της επιλογής» υπογράμμισε ο κ. Φίλης και χαρακτήρισε ως «πενταροδεκάρες» την επιβάρυνση.

Κυβερνητικά στελέχη ανέφεραν χαρακτηριστικά πως τέτοιες συμπεριφορές δεν βοηθούν το κυβερνητικό έργο, ενώ ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να θέσει το θέμα αυτό, στο υπουργικό συμβούλιο που θα συνεδριάσει αύριο Πέμπτη.

Η δυσαρέσκεια δεν αφορά όμως μόνο τον κ. Φίλη αλλά και άλλα κυβερνητικά στελέχη ή βουλευτές, όπως για παράδειγμα αυτό του βουλευτή Δημήτρη Σεβαστάκη

«Το πολιτικό κόστος του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα είναι, σε σχέση με το κοινό του, από τη δυσαρέσκεια των γονέων των παιδιών των ιδιωτικών σχολείων. Επομένως δεν έχει και κανένα λόγο να το πάρει πίσω» σημείωσε χαρακτηριστικά, προκαλώντας πολλές αντιδράσεις.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το ΦΠΑ

Στο μεταξύ, συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο αμφιθέατρο της Λεοντείου Σχολής Πατησίων πραγματοποίησαν οι γονείς, τα παιδιά των οποίων φοιτούν σε ιδιωτικά σχολεία προκειμένου να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην επιβολή ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση.

Στο κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής Συλλόγων Γονέων Ιδιωτικών Σχολείων Ελλάδας» ανταποκρίθηκαν περίπου 500 γονείς με τον πρόεδρο του οργάνου Ιωακείμ Καλιβρούση να χαρακτηρίζει «τέχνασμα» τον διαχωρισμό των ιδιωτικών σχολείων από τα φροντιστήρια (πρόθεση της κυβέρνησης είναι να επιβάλει στα πρώτα ΦΠΑ 13% και στα δεύτερα 6%). Ο ίδιος έκανε λόγο για «έλλειψη σεβασμού» σχολιάζοντας απόφαση του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη.

Στη συγκέντρωση έδωσαν επίσης το «παρών» συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των ιδιωτικών εκπαιδευτικών και ιδιοκτήτες ιδιωτικών σχολείων.

Δημοφιλή