QED: Ο Γιώργος Κοτανίδης ανεβάζει μία από τις πιο επιτυχημένες παραστάσεις των τελευταίων 10 χρόνων

QED: Ο Γιώργος Κοτανίδης ανεβάζει μία από τις πιο επιτυχημένες παραστάσεις των τελευταίων 10 χρόνων
qued

Μία από τις πιο συζητημένες θεατρικές στιγμές της τελευταίας δεκαετίας, η «αναμέτρηση» του Γιώργου Κοτανίδη με το Νομπελίστα φυσικό Ρίτσαρντ Φάυνμαν, στο έργο του Peter Parnell «Q.E.D» ή «Τι απέδειξε ο κύριος Φάυνμαν» ζωντανεύει ξανά, στη σκηνή του Θεάτρου του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης, τη Δευτέρα 23 Νοεμβρίου και για περιορισμένες παραστάσεις.

Ο Γιώργος Κοτανίδης αποχαιρετά το ρόλο που, χαρακτηρίστηκε από τους κριτικούς, ως ο καλύτερος και πιο σύνθετος της καριέρας του.

Ο Ρίτσαρντ Φάυνμαν, βραβευμένος με Νόμπελ Φυσικής το 1965 για τη δουλειά του πάνω στην κβαντική ηλεκτροδυναμική Quantum Electro-Dynamics (από τα αρχικά της οποίας προκύπτει ο τίτλος του έργου «QED»), ήταν μια πολυσχιδής, μαγευτική προσωπικότητα που άγγιξε πολλούς τομείς της επιστημονικής δημιουργίας, της τέχνης και της κοινωνίας. Ένας άνθρωπος που στάθηκε γενναίος απέναντι στη ζωή, στην επιστήμη, την τέχνη και τις γυναίκες. Γενναίος απέναντι στην εξουσία και απέναντι στον θάνατο.

Το έργο

Ο Ρίτσαρντ Φάυνμαν ετοιμάζει στο γραφείο του διάλεξη με τίτλο «Όλα όσα γνωρίζουμε». Μας εξηγεί μερικά από τα μυστήρια του σύμπαντος και του ατόμου και μας μιλάει για όσα έζησε και όσα ονειρεύεται, αποκαλύπτοντας συναρπαστικά περιστατικά από τη ζωή του. Η φοιτήτριά του, Μύριαμ Φηλντ, τον πολιορκεί και προσπαθεί να του αποσπάσει μυστικά γύρω από την φυσική επιστήμη και το σύμπαν. Κάποια στιγμή θα της αποκαλύψει ότι: «Μια ζωή χόρευα και ερωτοτροπούσα με τη Φύση, αλλά δε σ’ αφήνει να της ανασηκώσεις το πέπλο της».

Στη διάρκεια της ίδιας νύχτας, έρχεται αντιμέτωπος με ερωτήματα για τη ζωή και το θάνατο καθώς πρέπει να πάρει μια σημαντική απόφαση: θα παραδοθεί στον καρκίνο που τον ξαναχτυπά ή θα υποστεί ακόμα μία εγχείρηση με 50% πιθανότητες επιτυχίας; Μια μάχη ανάμεσα στη λογική και το συναίσθημα, ανάμεσα στο Θεό και τη Φύση, ανάμεσα στο ψέμα και την αλήθεια.

Η παράσταση που ανεβαίνει με την αρωγή της «Ένωσης Ελλήνων Φυσικών», θα αποτελέσει μία ξεχωριστή γιορτή της Φυσικής με τους διασημότερους Έλληνες Φυσικούς να συνομιλούν πριν και μετά την παράσταση με το κοινό.

Έναρξη παραστάσεων: 23 Νοεμβρίου

Ώρα έναρξης: 8:30μ.μ

Κάθε Δευτέρα και Τρίτη μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου

Τιμές εισιτηρίων: 10€ προπώληση, 12€ ταμείο, 8€ φοιτητικό, μαθητικό και ειδικές κατηγορίες, 7€ Ομαδικό από δέκα εισιτήρια και άνω, 7€ άνεργοι

Εισιτήρια προπωλούνται:

  • Στα ταμεία του Ιδρύματος (Πειραιώς 206, Ταύρος)
  • Στο Ticket Services (Πανεπιστημίου 39, Στοά Πεσματζόγλου)
  • Σε επιλεγμένα καταστήματα Forthnet (Πειραιά, Καλλιθέας (Θησέως), Αιγάλεω, Συντάγματος, Γλυφάδας, Αμαρουσίου, Αγίου Δημητρίου, Νέας Σμύρνης)
  • Τηλεφωνικά στο 210 3418579
  • Στην ιστοσελίδα του Ιδρύματος: www.mcf.gr

Δημοφιλή