«Ιπτάμενη πόλη» και πάνω από την Βρετανία: Αναφορές του περίεργου φαινομένου και στο Χέιστινγκς

«Ιπτάμενη πόλη» και πάνω από την Βρετανία: Αναφορές του περίεργου φαινομένου και στο Χέιστινγκς

Λίγες ημέρες πριν, τον γύρο του Ίντερνετ έκανε βίντεο με εικόνες από την Κίνα, όπου χιλιάδες πολίτες είδαν μια μυστήρια «πόλη» στα σύννεφα πάνω από το Φοσάν. Πέραν των πλέον «εξωτικών» σεναρίων, για «εξωγήινη πόλη» ή εικόνες από παράλληλα σύμπαντα, θεωρείται ότι επρόκειτο για ένα σπάνιο οπτικό φαινόμενο, ονόματι fata morgana.

Ωστόσο, η μεγάλη απήχηση που είχε στο Διαδίκτυο η συγκεκριμένη υπόθεση είχε ως αποτέλεσμα να αναφερθούν και αντίστοιχα περιστατικά που έχουν λάβει χώρα και αλλού: Χαρακτηριστικά, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της βρετανικής Express, αντίστοιχη οπτασία είχε λάβει χώρα και στο Χέιστινγκς της Βρετανίας, «πυροδοτώντας» μια νέα έξαρση σεναρίων και συνωμοσιολογιών, με πολλούς να αναρωτιούνται εάν πρόκειται για κάτι παραπάνω από ένα σπάνιο μεν, φυσικό δε, οπτικό φαινόμενο.

Υπενθυμίζεται πως το συγκεκριμένο φαινόμενο (fata morgana) παρατηρείται τόσο στην ξηρά όσο και στη θάλασσα, λόγω περάσματος του φωτός μέσα από όγκους αέρα διαφορετικών θερμοκρασιών, και έχει ως αποτέλεσμα την αναστροφή και παραμόρφωση απομακρυσμένων αντικειμένων (όπως πλοία), που διαστρεβλώνονται και φαίνονται σαν ψηλά κτίρια/ ουρανοξύστες.

Δημοφιλή