Κύμα κακοκαιρίας πλήττει τη χώρα. Κατέρρευσε μονοκατοικία

Κύμα κακοκαιρίας πλήττει τη χώρα. Κατέρρευσε μονοκατοικία

Από το πρωί η Πυροσβεστική έχει δεχτεί περισσότερες από 350 κλήσεις στο λεκανοπέδιο κυρίως από την Δυτική Αττική που επλήγη και περισσότερο. Συγκεκριμένα το Μενίδι, τα Άνω Λιόσια, το Ίλιον, το Καματερό όπου κατέρρευσε και ένα σπίτι επί της οδού Κωστή Παλαμά.

Δεκάδες δρόμοι στην Αττική έχουν μετατραπεί σε ποτάμια, μια μονοκατοικία κατέρρευσε, ενώ μέχρι τις 13:30 η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει δεχτεί περισσότερες από 180 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων, κοπές δέντρων και παροχές βοήθειας.

Οι περισσότερες κλήσεις για αντλήσεις υδάτων και παροχές βοήθειας έχουν γίνει από σπίτια σε Ελευσίνα, Μενίδι, Σαλαμίνα, Καισαριανή, Πεντέλη και Καλλιθέα. Τα περισσότερα προβλήματα εντοπίζονται κυρίως σε δυτικές και νοτιοδυτικές περιοχές.

Νωρίτερα στην Ελευσίνα χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής, για τον απεγκλωβισμό δύο ατόμων από ΙΧ αυτοκίνητο που είχε ακινητοποιηθεί στη συμβολή των οδών Ωκεανίδου και Δημοκριτών, λόγω πλημμύρας στους δρόμους της περιοχής.

Όσον αφορά στο περιστατικό της κατάρρευσης της μονοκατοικίας αυτό συνέβη στο Καματερό και σύμφωνα με την πυροσβεστική δεν υπήρξε εγκλωβισμός ή θύματα, καθώς η ηλικιωμένη γυναίκα που έμενε εκεί δεν ήταν στο σπίτι την ώρα της κατάρρευσης.

Προβλήματα έχει προκαλέσει στην Ηλεία η κακοκαιρία, η οποία πλήττει το μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του PatrasTimes, πολλά είναι τα προβλήματα σε Βάρδα, Βουπράσιο και Ψάρι, όπου το νερό της βροχής έχει μετατρέψει περιοχές σε λίμνες, ενώ σύμφωνα με τους υπευθύνους της Πολιτικής Προστασίας χείμαρροι έχουν υπερχειλίσει.

Όπως αναφέρει το PatrisNews, στη διασταύρωση της Βάρδας σημειώθηκε εκτροπή οχήματος νωρίς το πρωί εξαιτίας της ισχυρής νεροποντής. Συγκεκριμένα στη Βάρδα οι καταστροφές είναι πολλές, όπως σημειώνεται.

Στην Πατρών – Πύργου η κυκλοφορία διεξάγεται με πολλά προβλήματα, ενώ είχε διακοπεί νωρίτερα στο ύψος του Βουπρασίου. Προβλήματα εντοπίζονται επίσης στη Δυτική Αχαϊα, όπου και εκεί σημειώθηκε υπερχείλιση χειμάρρων.

Επιπροσθέτως, κατολίσθηση σημειώθηκε στην παλαιά Εθνική Οδό Πατρών-Πύργου, στην Παναγοπούλα, από υλικά εργοταξίου στην υπό κατασκευή Νέα Εθνική Οδό. Κατολίσθηση επίσης έλαβε χώρα και στα Αραχωβίτικα, στο παλιό λιμανάκι, από αδρανή, φερτά υλικά. Στην Αιτωλοακαρνανία δεν έχουν εντοπιστεί ακόμη σοβαρά προβλήματα.

Όπως είπε ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας, Γρ. Αλεξόπουλος στο Mega, ήταν έντονα τα καιρικά φαινόμενα, χρειάστηκε να απομακρυνθούν ηλικιωμένοι από τα σπίτια τους για προληπτικούς λόγους, ενώ σημείωσε ότι δεν κινδύνεψαν ανθρώπινες ζωές. Η βροχή προκάλεσε κατολισθήσεις και λόγω και των υπερχειλίσεων έκλεισαν δρόμοι.

Πολλές ζημιές σε σπίτια, στάνες και καλλιέργειες προκλήθηκαν στο δήμο Ανδραβίδας όπως και σε πολλά χωριά της περιοχές, είπε ο αντιδήμαρχος πολιτικής προστασίας Ανδραβίδας. Πολλές ζημιές έχουν καταγραφεί και σε Μανωλάδα, Λεχαινά και Νεοχώρι, και όλη τη νύχτα απεγκλώβιζαν ανθρώπους μέσα από τα σπίτια τους χωρίς όπως ανέφερε να κινδυνέψουν άνθρωποι.

Δημοφιλή