Θέλετε να βγάλετε λεφτά νοικιάζοντας το σπίτι σας στην Airbnb; Ιδού 14 χρήσιμες συμβουλές

Θέλετε να βγάλετε λεφτά νοικιάζοντας το σπίτι σας στην Airbnb; Ιδού 14 χρήσιμες συμβουλές
Airbnb.com

Το Airbnb είναι ένα δημοφιλές μέρος για να μείνει κανείς, ενώ είναι εύκολο για τον οποιοδήποτε έχει κάποιον χώρο να βγάλει χρήματα με το να τον νοικιάσει μέσω του site. Αλλά για κάποιον που μπαίνει τώρα στην αγορά του Airbnb, υπάρχει τεράστιος ανταγωνισμός. Πώς θα τα καταφέρετε να σας προσέξουν, να σας εμπιστευθούν και να νοικιάσουν τον χώρο σας, όταν οι άλλοι το κάνουν εδώ και χρόνια και έχουν εκατοντάδες κριτικές. Είναι εύκολο, χρειάζεστε φυσικά το σωστό προφίλ.

Το ίδιο το Airbnb αποτελεί μία καλή πηγή πληροφοριών για το πώς να παρουσιάσετε με τον καλύτερο τρόπο τον χώρο που θα προσφέρετε προς ενοικίαση, αλλά και εσάς τους ίδιους, στο προφίλ σας. Σε μερικές τοποθεσίες, προσφέρουν ακόμη και δωρεάν επαγγελματικές φωτογραφίσεις του χώρου. Αλλά είναι επίσης σημαντικό να γνωρίζετε τι αναζητούν οι ενοικιαστές. Αυτό θα σας πούμε εμείς σήμερα: Δεκατέσσερα πράγματα που κάνουν όλη τη διαφορά στα Airbnb προφίλ, από την οπτική ενός ανθρώπου που ψάχνει να νοικιάσει. Επίσης, μερικές εξαιρετικές συμβουλές που μοιράστηκε ένας εκπρόσωπος της εταιρείας μαζί μας.

1. Συμπεριλάβετε και μια φωτογραφία του εαυτού σας – και σιγουρευτείτε ότι είστε ντυμένοι. Μπορεί να ζείτε σε μία παραλία ή να... μην έχετε μπλουζάκια, αλλά πρέπει να φοράτε ένα στη φωτογραφία σας! Θα σας κάνει να δείχνετε περισσότερο επαγγελματίες και εμείς θα μάθουμε από ποιον θα νοικιάσουμε.

2. Συμπεριλάβετε σχετικές πληροφορίες στην ονομασία του χώρου σας, λένε οι υπεύθυνοι στην Airbnb. Έτσι θα σας προσέξουν εξ αρχής.

3. Να απαντάτε άμεσα και να έχετε ευγενικό τόνο. Ακόμα και εάν αυτό σημαίνει ότι θα χρησιμοποιήσετε μία χαμογελαστή φατσούλα. Αυτές οι μικρές συζητήσεις είναι ο μοναδικός τρόπος που έχουν οι ενοικιαστές για να σας κρίνουν, επομένως θα σας ωφελήσει εάν δείξετε λίγη από την προσωπικότητά σας.

4. Αναφέρετε ότι έχετε wifi, εάν όντως έχετε. Και καθαρές πετσέτες. Και καφέ, τσάι, ή οτιδήποτε άλλο προσφέρετε. Δεν έχουν όλοι τέτοια πράγματα και είναι σημαντικό.

5. Τραβήξτε πολλές φωτογραφίες και δείξτε όλα τα δωμάτια. Ακόμα και ένα ένα δωμάτιο είναι μικρό ή πρόκειται απλώς για την είσοδο, οι ενοικιαστές θέλουν να ξέρουν. Επίσης, προσπαθείστε να τους δείξετε τη διαρρύθμιση του χώρου σας με τις φωτογραφίες. Όσο καλύτερα αντιληφθούν τον χώρο, τόσο περισσότερο ευχαριστημένοι θα είναι μαζί του όταν τον νοικιάσουν. (Και θα σας αφήσουν μια καλή κριτική και αυτό είναι που πραγματικά θέλετε.)

6. Να είστε οικοδεσπότης. Οι υπεύθυνοι της Airbnb έχουν συγκεντρώσει πρότυπα φιλοξενίας για όσους είναι «φρέσκοι» και είναι εξαιρετικά χρήσιμα. Δείτε τα εδώ.

7. Σιγουρευτείτε ότι λαμβάνετε επαληθεύσεις. Είναι εύκολο να το κάνετε, αλλά το να ξέρετε ότι έχετε όλα τα απαραίτητα βήματα με τα οποία μπορείτε να αποδείξετε ότι είστε ένας έμπιστος ιδιοκτήτης κάνει όλη τη διαφορά.

8. Οι υπεύθυνοι της Airbnb προτείνουν να ανανεώνετε το ημερολόγιο έτσι ώστε να είναι σημειωμένα τα μελλοντικά event και οι γιορτές με έναν απλό και αποτελεσματικό τρόπο, έτσι ώστε να βελτιωθεί ο βαθμός αναζήτησης σας. Αυτό θα προσελκύσει κόσμο στον χώρο σας.

9. Μόλις αρχίσετε να έχετε κρατήσεις, μην κάνετε συνήθεια τις ακυρώσεις, και πότε μην το κάνετε λιγότερο από ένα μήνα πριν έρθουν οι ενοικιαστές σας. Αυτές οι πληροφορίες, οι οποίες εμφανίζονται αυτόματα στις κριτικές σας, είναι σαν το «φιλί του θανάτου» για έναν ιδιοκτήτη. Η Airbnb προτείνει: «Εάν η ακύρωση είναι αναπόφευκτη, καταβάλετε κάθε προσπάθεια για να μείνουν οι καλεσμένοι σας κάπου άλλου».

10. Προσφέρετε πολλές πληροφορίες, όχι μόνο για το μέρος, αλλά και για τη γειτονιά. Θα σας βοηθήσουν να ξεχωρίσετε και δείχνουν επίσης στους ενοικιαστές ότι νοιάζεστε αρκετά έτσι ώστε να τις μοιραστείτε μαζί τους.

11. Να αφήνετε προσεκτικές κριτικές για τους ενοικιαστές σας, έτσι ώστε και αυτοί να κάνουν το ίδιο. Παίρνει μόλις λίγα λεπτά και έχει τεράστια σημασία.

12. Να έχετε πάνω από 3 αστεράκια στην καθαριότητά σας. Κανείς δεν θέλει να μείνει στη βρωμιά του άλλου. Κανείς.

13. Εάν υπάρχει φασαρία, να είστε ειλικρινείς ότι αυτό μπορεί να συμβεί μερικές φορές. Οι άνθρωποι θα το μοιραστούν στις κριτικές τους και θα φανεί ότι λέτε ψέμματα.

14. Στην πραγματικότητα, να είστε ειλικρινείς για όλα τα μειονεκτήματα που μπορεί να έχει ο χώρος σας. Σίγουρα, αυτό ίσως να αποτρέψει μερικούς ενοικιαστές. Αλλά ορισμένοι ίσως να μην νοιάζονται που το μπάνιο σας είναι μικροσκοπικό ή ότι βρίσκετε πιο μακριά από το κέντρο. Όσο πιο ειλικρινείς είστε τόσο μικρότερη είναι η πιθανότητα να μείνει δυσαρεστημένος κάποιος που θα νοικιάσει τον χώρο σας. Οι δυσαρεστημένοι ενοικιαστές αφήνουν κακές κριτικές, οι ευχαριστημένοι αφήνουν καλές. Και όλα καταλήγουν εκεί.