Aπό το facebook στο ποτό: 5 είδη «αποτοξίνωσης» που επιβάλλεται να κάνετε

Aπό το facebook στο ποτό: 5 είδη «αποτοξίνωσης» που επιβάλλεται να κάνετε
young yoga woman at sunrise mountain peak
lzf via Getty Images
young yoga woman at sunrise mountain peak

Η πίεση που δεχόμαστε καθημερινά από τα όσα συμβαίνουν γύρω μας είναι πολύ πιθανό να μας επηρεάσουν πολύ αρνητικά.

Απόλυτα λογικό. Σε συνδυασμό με διάφορα προσωπικά μας προβλήματα ή όσα αντιμετωπίζουμε στην καθημερινότητα, επιβάλλεται στο να κάνεις ένα ξεκάθαρισμα. Ή μια πολύ καλή αποτοξίνωση.

Αποτοξίνωση σε 5 τομείς που θα σε κάνουν να δεις και να νιώσεις την αλλαγή μέσα σου. Γιατί σου αξίζει.

Κάνε εκκαθάριση στα follow

Δε σου λέω να διαγράψεις τους πάντες και να κλειστείς σε μοναστήρι. Απλώς, πάψε να ακολουθείς ανθρώπους που όταν βλέπεις ενημερώσεις τους νιώθεις πως η ψυχολογία σου πέφτει ή εκνευρίζεσαι. Μπορεί να είναι η παλιά κολλητή, ο πρώην σου ή ένας συγγενής που αντιπαθείς. Ξεακολούθησέ τους, σβήστους, βγάλτους από τη διαδικτυακή κοινότητα στην οποία κινείσαι. Για το δικό σου καλό, για την ψυχική σου υγεία και ηρεμία.

Αποτοξίνωση από τις ηλεκτρικές συσκευές

Μέσα στην καθημερινότητά σου όρισε ώρες ησυχίας. Εκείνες τις ώρες θα έχεις κλειστό το κινητό, τον υπολογιστή, την τηλεόραση. Ξεκίνησε από μια ώρα και όσο περνά ο καιρός φρόντισε να αυξάνεις αυτό το διάστημα. Πολλές φορές η ενασχόληση με τα social media, την τηλεόραση, το κινητό μας αποσυνδέει από την πραγματικότητα. Κι όσο δύσκολη και αν είναι, πρέπει να είμαστε στο παρόν και να το ζούμε.

Αποτοξίνωση από το ποτό

Στις δυτικές κοινωνίες υπάρχει η συνήθεια να πίνεις ένα ή και περισσότερα ποτηράκια αλκοόλ ώστε να χαλαρώσεις από μια δύσκολη και αγχώδης μέρα. Επειδή, όμως, σε στιγμές αδυναμίας είναι πολύ πιθανό να ξεφύγεις και να σηκωθείς με hangover καλό θα ήταν να το αποφεύγεις. Το να συνδέεις το αλκοόλ ως συναισθηματική βοήθεια είναι μια λανθασμένη κίνηση για την ψυχική και σωματική σου υγεία καθώς μπορεί να σε οδηγήσει σε λάθος μονοπάτια.

Καθάρισε τον χώρο σου

Εκτός από την ψυχική και σωματική εκκαθάριση, θα πρέπει να κάνεις το ίδιο στον χώρο σου. Στο σπίτι σου. Αφενός μέσω της διαδικασίας θα νιώσεις να εκτονώνεται το άγχος και η ενέργειά σου και αφετέρου θα δεις πόσο καλύτερα θα νιώθεις όταν κινείσαι σε καθαρό και τακτοποιημένο σπίτι!

Διώξε την αρνητική ενέργεια

Όπου η αρνητική ενέργεια περιλαμβάνει μια ευρεία γκάμα: από ανθρώπους ''βαμπίρ'', κουτσομπολιά, εκτόξευση κακιών μέχρι αρνητικές σκέψεις και τσακωμούς. Βγάλε την αρνητικότητα από την καθημερινότητά σου. Τσάμπα βασανίζεσαι και μόνο κακό σε εσένα κάνεις. Άσε που μένεις σε τέλμα και δεν εξελίσσεσαι!

Ιωάννα Μαμάη

Πηγή: Ladylike