Χαβανέζος πάλεψε με καρχαρία και βγήκε νικητής. Ο καρχαρίας έχασε το μάτι του και εκείνος το πόδι του

Χαβανέζος πάλεψε με καρχαρία και βγήκε νικητής
Close-up of Tiger shark (Galeocerdo cuvier)
Close-up of Tiger shark (Galeocerdo cuvier)
lwpkommunikacio/Flickr

Ο 44χρονος Τόνι Λι έχασε το ένα του πόδι κατά την διάρκεια της μάχης που έλαβε χώρα κοντά σε ακτή της νήσου Oahu στις 17 Οκτωβρίου. Ο καρχαρίας έφυγε από το σημείο κολυμπώντας, έχοντας χάσει ένα μάτι.

Σε συνέντευξη με το δίκτυο KITV, ο Λι ανέφερε ότι κολυμπούσε στην παραλία Lanikai στο Kailua όταν αισθάνθηκε κάτι να γραπώνει τα πόδια του. Είχε δεχτεί επίθεση από ένα μεγάλο καρχαρία τίγρη.

«Φορούσα την μάσκα μου και μπορούσα να τον δω ξεκάθαρα. Σκεφτόμουν ότι αν συνέχιζα να τον χτυπώ θα με άφηνε», είπε ο Λι. «Με τράβηξε προς τον βυθό κάποια στιγμή, έτσι εγώ έσκυψα και του έβγαλα το μάτι».

Όταν ο Λι τελικά ξέφυγε από τα σαγόνια του καρχαρία, ο ίδιος κρατούσε το μάτι του καρχαρία.

Ένας πατέρας που κινούταν με καγιάκ παρέα με τον γιο του άκουσε τις κραυγές του και τον βοήθησε να βγει στην ακτή. Ο Λι είχε χάσει τόσο αίμα που οι γιατροί είπαν ότι ένα λεπτό να είχαν αργήσει οι σωτήρες του, εκείνος θα ήταν νεκρός.

Ο Λι, ο οποίος αθλείται συστηματικά, έχασε το ένα του πόδι και θα χρειαστεί να κάνει εγχείρηση ώστε να επιδιορθώσει το δεύτερο. Παρόλο που ο ίδιος ανυπομονεί να συνεχίσει τις δραστηριότητές του, παραδέχτηκε πως θα αργήσει να ξαναμπεί στο νερό.

«Με έχει πιάσει μετατραυματικό στρες. Καμιά φορά κλείνω τα μάτια μου και μπορώ να δω τον καρχαρία», είπε στο KITV.

Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε ότι πρόκειται για την έκτη επίθεση καρχαρία που σημειώνεται φέτος στην Χαβάη.

*Το κείμενο μεταφράστηκε από την αμερικανική έκδοση της Huffington Post.

Δημοφιλή