Η παγκόσμια κατάταξη των πιο ειρηνικών χωρών του κόσμου. Ποια είναι η θέση της Ελλάδας;

Η παγκόσμια κατάταξη των πιο ειρηνικών χωρών του κόσμου. Ποια είναι η θέση της Ελλάδας;
Sooc

Τις πιο ειρηνικές και πιο βίαιες χώρες του κόσμου δημοσίευσε το Ινστιτούτο Οικονομίας και Ειρήνης.

Σύμφωνα με τον δείκτη παγκόσμιας ειρήνης, ο οποίος συνυπολογίζει 23 ποσοτικούς και ποιοτικούς παράγοντες αναφορικά με το κλίμα ειρήνης σε 162 χώρες, η Ισλανδία είναι η πιο ειρηνική χώρα του κόσμου. Ακολουθεί η Δανία, η Αυστρία, η Νέα Ζηλανδία, η Ελβετία, η Φινλανδία, ο Καναδάς, η Ιαπωνία, η Αυστραλία και η Τσεχία.

Πιο βίαιη χώρα του κόσμου για τι 2015 είναι η Συρία, την οποία ακολουθεί το Ιράκ, το Αφγανιστάν, το Νότιο Σουδάν, διάφορες αφρικανικές χώρες, το Πακιστάν και η Βόρεια Κορέα.

Η Ελλάδα βρίσκεται στην 61η θέση στην λίστα με τις 162 χώρες. Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία, η χώρα μας έχει ξοδέψει περισσότερα από 13 εκατ. δολάρια για την αντιμετώπιση βίαιων περιστατικών. Επίσης, ένας από τους λόγους που δεν βρίσκεται στις πιο ειρηνικές χώρες, είναι τα αυξημένα περιστατικά αστυνομικής βίας, οι βίαιες διαδηλώσεις και οι τρομοκρατικές επιθέσεις. Αξίζει να σημειωθεί πως οι δολοφονίες στη χώρα μας είναι ελάχιστες, ενώ μικρό είναι το κόστος των στρατιωτικών εξοπλισμών, σε σχέση με άλλες χώρες.

Οι πιο ειρηνικές χώρες

Ισλανδία

Δανία

Αυστρία

Νέα Ζηλανδία

Ελβετία

Φινλανδία

Καναδάς

Ιαπωνία

Αυστραλία

Τσεχία

Οι πιο βίαιες χώρες

Συρία

Ιράκ

Αφγανιστάν

Νότιο Σουδάν

Κεντροαφρικανική Δημοκρατία

Σομαλία

Σουδάν

Κονγκό

Πακιστάν

Βόρεια Κορέα

Δημοφιλή