Ζείτε σε μικρό σπίτι; Αυτές είναι οι 6 συμβουλές που πρέπει να αγνοήσετε όταν θα το διακοσμήσετε

Ζείτε σε μικρό σπίτι; Αυτές είναι οι 6 συμβουλές που πρέπει να αγνοήσετε όταν θα το διακοσμήσετε
modern interior.3d design concept
vicnt via Getty Images
modern interior.3d design concept

Το σπίτι σας δεν χρειάζεται να είναι 250 τετραγωνικά για να είναι όμορφο και λειτουργικό. Συμβουλές έχετε ακούσει πολλές, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι πάντα σωστοί. Διαβάστε ποιους κανόνες πρέπει να «σπάσετε» για να κάνετε ακόμα και μια «καμαρούλα μια σταλιά» να μοιάζει εντυπωσιακή. Αυτές είναι η συμβουλές που δίνει η ιστοσελίδα Refinery 29 για να διακοσμήσετε τους μικρούς χώρους του σπιτιού σας και να αγνοήσετε τους κανόνες που γνωρίζατε μέχρι σήμερα, αποφεύγοντας τα λάθη.

Κανόνας: Χρησιμοποιήστε μικρά έπιπλα

Το να γεμίζετε το σπίτι με μικρά έπιπλα, ώστε να μην καταλαμβάνουν πολύ χώρο, δεν θα κάνει απαραίτητα το σπίτι σας να μοιάζει μεγαλύτερο. Αντίθετα, πολλές φορές μπορεί να το κάνει να μοιάζει παλιομοδίτικο. Τα μεγάλα έπιπλα μπορεί να φέρουν ισορροπία στο σπίτι σας, εκτός, βέβαια, αν κάτι είναι τόσο μεγάλο που δεν μπορεί να χωρέσει από την πόρτα, οπότε θεωρείται και απαγορευτικό.

Κανόνας: Μικρός χώρος, μικρά έργα τέχνης

Δεν είναι λίγοι οι διακοσμητές που προτείνουν να βάζετε μεγάλους πίνακες στους τοίχους του μικρού σας σπιτιού και μάλιστα να τους αλλάζετε και συχνά, ώστε να μην βαριέστε. Συμπέρασμα; Τα μεγάλα έργα τέχνης δείχνουν τέλεια ακόμα και σε μικρούς χώρους.

Κανόνας: Πετάξτε πράγματα

Μην φοβάστε να μαζέψετε πράγματα που σας αρέσουν και να τα βάλετε στο σπίτι σας. Άλλωστε, ο χώρος σας πρέπει να αντιπροσωπεύει το ποιοι είστε και την προσωπικότητά σας, αλλιώς το σπίτι σας θα μοιάζει σαν να βγήκε από έναν οποιοδήποτε κατάλογο.

Κανόνας: Ανοιχτά χρώματα μόνο

Ξεχάστε ό,τι γνωρίζατε. Η σκούρα μπογιά μπορεί να δώσει έναν πιο δραματικό χαρακτήρα στον χώρο σας. Επίσης είναι το κατάλληλο φόντο για να τονίσει τα έπιπλα του σπιτιού σας, που μέσα σε έναν ανοιχτόχρωμο τοίχο θα χάνονταν.

Κανόνας: Αποφύγετε τα μοτίβα

Το καλό με τους μικρούς χώρους είναι ότι μπορείτε εύκολα να δημιουργήσετε ένα οικείο και «ζεστό» σπίτι. Μην φοβηθείτε να χρησιμοποιήσετε μοτίβα, είτε στα έπιπλα, είτε σε ταπετσαρίες στον τοίχο. Ακόμα και σε έναν μικρό χώρο, οι ταπετσαρίες μπορεί να δείχνουν υπέροχες.

Κανόνας: Μην βάλετε χαλιά

Κάντε ακριβώς το αντίθετο. Τα χαλιά δημιουργούν μία ψευδαίσθηση στον χώρο και τον κάνουν να φαίνεται μεγαλύτερος, ενώ βοηθούν στο να υπάρχουν στον χώρο νοητά χωρίσματα. Αν τα τοποθετήσετε με τον σωστό τρόπο μπορείτε να κάνετε τον χώρο σας να μοιάζει σαν να έχει μερικά διαφορετικά δωμάτια.