«Πέσατε» πάνω στην πρώην σχέση σας; 8 συμβουλές για να κρατήσετε την ψυχραιμία σας

«Πέσατε» πάνω στην πρώην σχέση σας; 8 συμβουλές για να κρατήσετε την ψυχραιμία σας
Two cheerful young people holding coffee cups and talking while standing in office
g-stockstudio via Getty Images
Two cheerful young people holding coffee cups and talking while standing in office

Ο εφιάλτης κάθε χωρισμένου είναι να συναντήσει τον/την πρώην του χωρίς να το περιμένει. Ένα είναι σίγουρο, θα είναι αμήχανα! Πολύ αμήχανα. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει τρόπος για να νιώσετε λίγο καλύτερα και το ίδιο υποστηρίζουν και οι ειδικοί.

Οκτώ συμβουλές για την πρώτη φορά που θα δείτε την πρωην σχεση σας που θα σας κάνουν να νιώσετε άνετα.

1. Αποφύγετε τις αγκαλιές

«Προσπαθήστε να αποφύγετε τη σωματική επαφή. Ένα φιλί στο μάγουλο μπορεί να δείχνει πολύ οικειότητα και το ίδιο και μία αγκαλιά», αναφέρει η Jill Knapp, ειδική σε θέματα σχέσεων και συγγραφέας του βιβλίου «What Happens To Men When They Move To Manhattan?». Έχοντας αυτό υπόψη σας, μην σφίξετε το χέρι σαν να πηγαίνετε σε συνέντευξη για δουλειά. Ένα ευγενικό χαμόγελο και ένα νεύμα είναι αρκετά για να δείξετε ότι αναγνωρίζετε την παρουσία του, αλλά να ξεπεράσετε την αμηχανία.

2. Δεν πειράζει να παραδεχτείτε ότι αυτή σας η συνάντηση είναι αμήχανη

«Σπάστε τον πάγο λέγοντας κάτι που αναγνωρίζει ότι βρίσκεστε σε μία άβολη κατάσταση», αναφέρει η Neely Steinberg, συγγραφέα του «Skin In the Game: Unleashing Your Inner Entrepreneur to Find Love». Μπορείτε να πείτε κάτι, όπως «είναι κάπως άβολο» ή να κάνετε κάποιο αστείο. Με αυτή την προσέγγιση θα διώξετε την μεγάλη πίεση και θα είναι η αρχή για μία μικρή συζήτηση.

3. Εάν γνωρίζετε ότι πρόκειται να τον/την συναντήσετε (για παράδειγμα στον γάμο κάποιου κοινού φίλου), προετοιμαστείτε

«Πάρτε τον έλεγχο στα χέρια σας. Για να αποφύγετε την ταχυκαρδία ή τις ιδρωμένες παλάμες, σκεφτείτε από πριν πως θα είναι αυτή η στιγμή», αναφέρει η θεραπεύτρια Kristina Fecik. «να είστε λεπτομερείς όταν το κάνετε, σκεφτείτε τη στάση του σώματός σας, ακόμα και πως θέλετε να ακούγεται η φωνή σας. Στη συνέχεια γράψτε αυτό το σενάριο και δοκιμάστε το με ένα έμπιστο φίλο».

4. Μην αρχίσετε να λέτε πόσο τέλεια είναι πλέον η ζωή σας

«Ο Φρανκ Σινάτρα είχε πει κάποτε ότι “η καλύτερη εκδίκηση είναι η μεγάλη επιτυχία”, αλλά ξέχασε να αναφέρει μία μικρή λεπτομέρεια: μόνο οι ανασφαλείς άνθρωποι έχουν ανάγκη να πάρουν εκδίκηση», λέει η Michelle Fiordaliso, μία από τους συγγραφείς του Everything You Always Wanted to Know About Ex. «Με το να είμαστε ταπεινοί σχετικά με το πως τα πηγαίνουμε, κάνουμε μεγαλύτερη αίσθηση».

5. Και σίγουρα μην το παρακάνετε όταν σας ρωτήσει πως είστε μετά τον χωρισμό

«Αν και μπορεί να μπείτε στον πειρασμό να μιλήσετε για το πόσο υπέροχη είναι η ζωή σας τώρα, ό,τι και να γίνει μην πείτε ψέματα», αναφέρει η Bella Acton, ειδική σε θέματα σχέσεων και ιδρύτρια του Never Liked It Anyway. «Θα φανείτε μπερδεμένοι και νευρικοί. Μην ξεχνάτε ότι ο πρώην σας/ η πρωην σας γνωρίζει πολύ καλά και μπορεί να καταλάβει αν λέτε ψέματα.»

6. Αποφύγετε τα δράματα

«Μην αρχίσετε να αναφέρετε το παρελθόν», λέει η Kimberly Seltzer, dating coach. «Μην μπείτε σε συναισθηματικά φορτισμένες συζητήσεις και μην προσπαθήσετε να βρείτε τρόπο για να ρίξετε το φταίξιμο για όλα όσα έγιναν όσο ήσασταν μαζί. Αντίθετα, μείνετε συγκεντρωμένοι στα θετικά πράγματα που συνέβησαν στη ζωή σας.»

7. Διατηρήστε τα όρια

«Η κάρτα μέλους στη ζωή του συντρόφου σας έχει και τα πλεονεκτήματά του, αλλά δεν είστε πλέον μέλος σε αυτή τη λέσχη, οπότε μην το σκαλίζετε», προτείνει η Heather Belle, μία από τους συγγραφείς του Everything You Always Wanted to Know About Ex.

8. Λήξτε τη συζήτηση πριν τα πράγματα γίνουν περίεργα

«Οι περισσότεροι πρώην μπορούν να είναι ευγενικοί ο ένας με τον άλλον για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Μόλις όμως περάσει αυτή η περίοδος χάριτος και έχετε την ευκαιρία να πείτε τα νέα σας, πρέπει να απομακρυνθείτε όσο τα πράγματα είναι ακόμα καλά», αναφέρει η Damona Hoffman, dating expert και συγγραφέας του Spin Your Web: How to Brand Yourself for Successful Online Dating. «Εάν έχετε αρχίσει να νιώθετε το «άβολο τέρας» να επισκιάζει τις συζητήσεις σας, ήρθε η ώρα για να πείτε: “λοιπόν, χάρηκα που σε είδα” και να φύγετε.»

Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε αρχικά στην αμερικάνικη έκδοση της HuffPost.