Άρης με συνταγή... ΠΑΟΚ

Άρης με συνταγή... ΠΑΟΚ
Contragr

Επαναλαμβανόμαστε αλλά το ίδιο κάνουν και οι ομάδες. Ο Άρης νίκησε δικαιότατα και τελικά με μεγάλη διαφορά έναν φιλότιμο ΠΑΟΚ, διότι ο σχεδιασμός του ανάμεσα σε Έλληνες και ξένους διαθέτει την απαραίτητη ισορροπία. Ο δικέφαλος που εντυπωσίαζε με τις επιλογές Αμερικανών ξαφνικά θυμήθηκε την αγορά της τέως Γιουγκοσλαβίας και γέμισε με παίκτες που δεν κάνουν την διαφορά. Ο Πρίφτης γέμισε με αθλητικά προσόντα και ταλέντο από τους ξένους αλλά στήριξε τους έμπειρους Έλληνές του με ρόλους που ουσιαστικά αποτελούν παράγοντες σταθερότητας.

Ο Μαρκόπουλος με την προσθήκη ενός παίκτη που κάνει την διαφορά όπως ο Βασιλειάδης, θα περίμενε κανείς πως θα ακολουθούσε την πεπατημένη των προηγούμενων ετών καθώς και ο Μαργαρίτης πλέον αξίζει ρόλο στην πρώτη γραμμή. Αντ' αυτού παίκτες όπως ο Τέπιτς, ο Ντούβνιακ, ο Μάρκοβιτς, ο Μπάλαμπαν απλά καλύπτουν τις θέσεις των ξένων όντες χειρότεροι από τους ντόπιους.

Το πλάνο νίκης για Άρη

Όταν αυτές οι δύο επιλογές συγκρούστηκαν, ο Άρης δεν μπορούσε παρά να κερδίσει. Βάσει της εικόνας των αντιπάλων, αν δεν έπαιζε κόντρα στον μεγάλο του αντίπαλο θα είχε τελειώσει το παιχνίδι άνετα κι εύκολα, στην τρίτη περίοδο, αλλά σε ένα ντέρμπι δεν είναι εύκολο να αποδώσει καρπούς όλη η ανωτερότητα. Δεν θα ηττηθεί κιόλας. Μετρημένος ο γηπεδούχος, σοβαρός, ακολούθησε το πλάνο του, κτύπησε με τους Αμερικανούς τις αμυντικές αδυναμίες των φιλοξενουμένων κι επικέντρωσε το ενδιαφέρον του να μην τον σκοτώσει ο Βασιλειάδης. Μόνο ο Χάτσερ κατάφερε να εκμεταλλευτεί την αμυντική επιλογή και ο Πρίφτης ήξερε πως από δύο παίκτες δεν χάνει. Και ο ΠΑΟΚ δεν διέθετε άλλους και αυτή είναι η επιλογή του πολύπειρου προπονητή του η οποία προκαλεί τεράστια έκπληξη καθώς κάθε χρόνο φρόντιζε να εκπλήσσει με τις επιλογές του από τις ΗΠΑ, κάτι που για έναν παράδοξο λόγο δεν συμβαίνει φέτος σε μια σεζόν όπου επιτέλους έχει έναν αυθεντικό ηγέτη, όπως ο Βασιλειάδης, στο παρκέ.

Ακολουθεί τη συνταγή του αντιπαλου

Ο Πρίφτης από την μεριά του ακολουθεί την συνταγή του αντιπάλου του μέχρι πέρυσι. Προσεκτικός με τους ξένους, ένας εξ αυτών για πρώτη φορά στην Ευρωπη άλλα με διαπιστευτήρια από τις ΗΠΑ στο σκοράρισμα, πρώτα προσγείωσε τον Άρη ως σύλλογο παρά την έλευση ενός καινούργιου επενδυτή(ακόμα πληρώνει ο αυτοκράτορας τον ενθουσιασμό και την έλλειψη αυτογνωσίας κάθε φορά που εμφανιζόταν κάποια οικονομική άνεση).

Μπορεί μέχρι 3ος

Είναι ένας Αρης που γνωρίζει πως δεν μπορεί να διεκδικήσει κάτι καλύτερο από την 3η θέση και κτίστηκε πολύ ώριμα γι αυτό το σκοπό. Σε αυτή την λογική επιδίωξη βοηθά η πείρα του Σίμτσακ, του Ξανθόπουλου, του Πελεκάνου και η φρεσκάδα του Μούρτου.

Το παιχνίδι ήταν εξαιρετικό με το μπάσκετ να κυριαρχεί. Θα είναι ευλογία οι αιώνιοι της Θεσσαλονίκης να βρουν πανίσχυρους οικονομικά επενδυτές για να κοντράρουν στα ίσια τους αντιπάλους τους στην Αθήνα. Όχι μόνο για να ανεβεί το ενδιαφέρον αλλά παράλληλα γιατί στα Άρης -ΠΑΟΚ, βλέπεις παραδοσιακά καλό μπάσκετ.

Πηγή: Contra.gr

Δημοφιλή