Βίντεο: Ο «χορός» των F-18 Hornet και το «μπαλέτο» του B-2

Βίντεο: Ο «χορός» των F-18 Hornet και το «μπαλέτο» του B-2

Κάθε χρόνο οι μοίρες των F/A-18C Hornet και F/A-18E/F Super Hornet της δυτικής ακτής των ΗΠΑ «συναντιούνται» και διοργανώνουν το αποκαλούμενο «Strike Fighter Ball Pacific», στο πλαίσιο του οποίου εντάσσεται το «Hornet Ball»: Ετήσιο βίντεο με εντυπωσιακά στιγμιότυπα μαχητικών της «οικογένειας» των Hornets κατά τη διάρκεια του έτους.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Popular Mechanics, το βίντεο είναι δημιούργημα του πιλότου «Wingnut» Νικ, και αποτελεί πραγματικό «οφθαλμόλουτρο» για τους φαν της σύγχρονης πολεμικής αεροπορίας, με εντυπωσιακά στιγμιότυπα από τους κορυφαίους πιλότους του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού- που συγκαταλέγονται στους καλύτερους του κόσμου.

Στο βίντεο, πέραν των Hornets, που έχουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο, εμφανίζονται και αεροπλανοφόρα, αεροσκάφη εναέριου ανεφοδιασμού KC-10, ιαπωνικά F-4J, αλλά και «αντίπαλα δέη»: ρωσικής προέλευσης MiG-29 και Su-30 (της μαλαισιανής πολεμικής αεροπορίας). Παράλληλα, το βίντεο φέρεται να περιλαμβάνει και στιγμιότυπα από πλήγματα εναντίον του ISIS.

Ωστόσο, οι πιλότοι του αμερικανικού ναυτικού δεν είναι οι μόνοι που είχαν την τιμητική τους τελευταία στο Ίντερνετ: Πρόσφατα η Northrop Grumman δημοσίευσε εντυπωσιακό βίντεο ενός εκ των κορυφαίων αεροσκαφών της, που αποτελεί ένα από τα πλέον εξελιγμένα όπλα της αμερικανικής πολεμικής αεροπορίας: Ο λόγος για το stealth βομβαρδιστικό B-2, για το οποίο η USAF γενικότερα δεν εμφανίζεται ιδιαίτερα πρόθυμη να κοινοποιεί πολλά βίντεο και φωτογραφίες, λόγω των προηγμένων χαρακτηριστικών του.

Δημοφιλή