Τζιτζικώστας: «Θεατρική παράσταση» και «παλιά κόλπα» από τον Μεϊμαράκη. «Συμφωνίες πίσω από κλειστές πόρτες» για το ΕΛΚ

Τζιτζικώστας: «Θεατρική παράσταση» και «παλιά κόλπα» από τον Μεϊμαράκη
Eurokinissi

Σκληρή επίθεση κατά του Ευάγγελου Μεϊμαράκη εξαπέλυσε ο Απόστολος Τζιτζικώστας, υποψήφιος για την προεδρία της ΝΔ, μιλώντας στο Mega.

Χαρακτήρισε προσχηματική την πρόσκληση του κ. Μεϊμαράκη στους άλλους τρεις συνυποψηφίους για την αρχηγία να παραστούν στο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) στη Μαδρίτη, ενώ μίλησε και για «συμφωνίες πίσω από κλειστές πόρτες» σχετικά με την αντιπροεδρία του ΕΛΚ.

«H ΝΔ παρουσίασε τις μέρες αυτές στο ΕΛΚ στο συνέδριο στη Μαδρίτη μια πάρα πολύ κακή εικόνα που είχε να κάνει καταρχήν με το θέμα του αντιπροέδρου του ΕΛΚ, το οποίο χάσαμε γιατί ουσιαστικά έγινε μια προσπάθεια να εξάγουμε τα εσωτερικά μας προβλήματα σε ένα ευρωπαϊκό φόρουμ, όπως είναι το ΕΛΚ. Εξαιτίας κακών χειρισμών έχασε ο ελληνισμός τη θέση αυτή».

«Ενώ η παράταξη είχε επιλέξει ένα άλλο πρόσωπο για την αντιπροεδρία του ΕΛΚ, τον Κυριάκο Μητσοτάκη, προέκυψε ένα άλλο πρόσωπο, η κ. Μπακογιάννη. Προσωπικά πιστεύω λόγω συμφωνίας, από αυτές που συνηθίζονται να γίνονται στη ΝΔ, συμφωνίες πίσω από κλειστές πόρτες».

Ο κ. Τζιτζικώστας τόνισε ότι η ΝΔ έχει στελέχη όπως η κ. Γιαννάκου, ο κ. Κεφαλογιάννης που θα μπορούσαν, επίσης, ισάξια να παίξουν αυτό το ρόλο στο ΕΛΚ και εκτοξεύοντας νέες βολές κατά του κ. Μεϊμαράκη είπε: «Βάλαμε μπροστά την υποψηφιότητα που επέλεξε ο προσωρινός αρχηγός της ΝΔ, χωρίς να ερωτηθούμε, κανείς από εμάς, και μπλοκάραμε τους Κύπριους, οι οποίοι θέλανε να έχουν κι αυτοί υποψηφιότητα για την αντιπροεδρία του ΕΛΚ, επειδή επιμέναμε εμείς στη δική μας υποψηφιότητα. Τελικά την αποσύραμε για λόγους κακών χειρισμών στο ΕΛΚ, με αποτέλεσμα ο ελληνισμός να μην έχουν σήμερα αντιπρόεδρο στο ΕΛΚ».

Κατηγόρησε επίσης τον κ. Μεϊμαράκη ότι «ενώ ευαγγελίζεται τάχα την ενότητα στα λόγια, στην πράξη δεν το κάνει». Ο κ. Τζιτζικώστας αναφέρθηκε ακόμη και στην θυελλώδη συνεδρίαση της εφορευτικής επιτροπής του κόμματος προ ολίγων ημερών, κάνοντας λόγο για «θεατρική παράσταση» από τον κ. Μεϊμαράκη και «κόλπα του παλιού πολιτικού συστήματος».

Πήγαινε στην αρχική σελίδα