Οι δωδεκαθεϊστές βομβιστές της «ομάδας Ε» - Πρωτοφανής υπόθεση με αρχαιολάτρες που φτιάχνουν βόμβες

Οι δωδεκαθεϊστές βομβιστές της «ομάδας Ε»
Sooc

Στην «ομάδα Ε» ανήκουν οι βομβιστές του υποκαταστήματος της Τράπεζας της Ελλάδος στην Καλαμάτα.

Πρόκειται για μία ομάδα της οποίας τα μέλη «πιστεύουν στον Δία και μάχονται κατά του Χριστιανισμού και της Ορθοδοξίας». Η Αστυνομία συνέλαβε πέντε άτομα για τη βομβιστική επίθεση της περασμένης Παρασκευής, τα οποία φέρονται να ομολόγησαν ότι ανήκουν στην «ομάδα Ε». Πρόκειται για έναν 52χρονο άεργο (πρώην τεχνικό ηλεκτρονικών υπολογιστών) από την Καλαμάτα, τρεις ιδιωτικούς υπαλλήλους (28, 30 και 34 ετών) από τη Δράμα και έναν 25χρονο από τον Πολύγυρο Χαλκιδικής.

Οι δράστες πραγματοποίησαν και δεύτερο χτύπημα με στόχο το άγαλμα του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου στον Μυστρά, όπου τοποθέτησαν βόμβα χαμηλής ισχύος. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι οι ιδεολογικές τους ζυμώσεις γύρω από την «ομάδα Ε» γίνονταν τα τελευταία έξι χρόνια. Για πρώτη φορά, ωστόσο, αποφάσισαν την Παρασκευή να προχωρήσουν σε επιθέσεις, εκ των οποίων η μία –στην Τράπεζα της Ελλάδος- ήταν υψηλού ρίσκου, καθώς η έκρηξη ήταν ισχυρή και θα μπορούσε να προκαλέσει θύματα.

Ένας από τους συλληφθέντες φέρεται να είναι απότακτος ειδικός φρουρός, ενώ στις έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. στα σπίτια τους βρέθηκαν αυτοσχέδιοι εκρηκτικοί μηχανισμοί τους οποίους ήθελαν να τοποθετήσουν στη Νομαρχία Μεσσηνίας, στο Δημαρχείο Καλαμάτας και στην Αστυνομική Διεύθυνση. Οι αρμόδιοι αξιωματικοί κάνουν λόγο για μία πρωτοφανή υπόθεση.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον Εισαγγελέα.

Δημοφιλή