Το μυστήριο λύθηκε: Γιατί η Adele χρησιμοποιεί ένα «απαρχαιωμένο» κινητό στο video του «Hello»;

Το μυστήριο λύθηκε: Γιατί η Adele χρησιμοποιεί ένα «απαρχαιωμένο» κινητό στο video του «Hello»;
Vimeo

Την περασμένη Παρασκευή το ίντερνετ κατέρρευσε με την αναπάντεχη κυκλοφορία του νέου τραγουδιού της Adele, «Hello», μέσα από το επερχόμενο album της «25». Το vieoclip του κομματιού έπιασε διαστημικούς αριθμούς views μέσα σε ελάχιστη ώρα και εκατομμύρια άνθρωποι ανά τον κόσμο ξέσπασαν σε λυγμούς και αναφιλητά τα οποία και κράτησαν σχεδόν για όλο το Σαββατοκύριακο -ό,τι συμβαίνει πάντα, δηλαδή, με κάθε νέα κυκλοφορία της Βρετανίδας τραγουδίστριας.

Αυτή τη φορά όμως υπήρξε κάτι που έκλεψε, έστω και για λίγο, τη δόξα της δουλειάς της Adele και αυτό ήταν ένα ερώτημα που βασάνισε πολύ κόσμο μετά τη θέαση του βίντεο: Γιατί στο καλό χρησιμοποιεί κινητό με πορτάκι εν έτει 2015;!;!;!

Ο σκηνοθέτης του video, Xavier Dolan, βλέποντας τον χαμό που προκάλεσε αυτή η μικρή αλλά τόσο εκνευριστική λεπτομέρεια, αποφάσισε να εξηγήσει μέσω Twitter την απόφασή του να μη δώσει ένα smartphone στην Adele αλλά ένα κινητό από την εποχή των δεινοσαύρων.

Για να γίνει πιο κατανοητός, ο Dolan εξήγησε αναλυτικότερα το σκεπτικό του σε μια συνέντευξη που έδωσε στο αμερικάνικο People το Σάββατο:

«Δεν είναι και τόσο μεγάλη υπόθεση», είπε. «Το να τραβώ iPhone κατά την κινηματογράφηση με κάνει να αισθάνομαι άβολα επειδή νιώθω σαν να γυρίζω διαφημιστικό».

«Αυτά τα πράγματα, τα iPhones, τα laptops, όλα αυτά τα στοιχεία, προσωπικά, με επιστρέφουν στην πραγματικότητα. Και δεν είναι αυτό που θέλεις», συνέχισε. «Θέλεις να βγεις έξω από τη ζωή σου, θέλεις να μπεις στη ζωή κάποιου άλλου, θέλεις να ταξιδέψεις κάπου, θέλεις να σου πουν μια ιστορία. Συνειδητοποιώ πως ίσως να απόσπασα την προσοχή του κόσμου περισσότερο από οτιδήποτε άλλο με αυτό το κινητό με το πορτάκι, αλλά δεν ήταν σκόπιμο!».