ΔΙΕΘΝΕΣ
26/10/2015 07:39 EET | Updated 26/10/2015 15:54 EET

Σεισμός 7,5 Ρίχτερ στο βόρειο Πακιστάν

Πάνω από 215 άτομα έχασαν τη ζωή τους από σεισμό 7,5 Ρίχτερ που έπληξε το βόρειο Πακιστάν και το βορειοανατολικό Αφγανιστάν, νωρίς τη Δευτέρα και έγινε αισθητός μέχρι το Νέο Δελχί, αλλά και το Τατζικιστάν.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Reuters, ο αριθμός των νεκρών αναμένεται να αυξηθεί μέσα στις επόμενες ημέρες, καθώς έχουν κοπεί οι επικοινωνίες σε μεγάλο τμήμα των ορεινών όγκων του Ινδοκούς, όπου ήταν το επίκεντρο του σεισμού.

Σε ένα από τα χειρότερα περιστατικά, τουλάχιστον 12 κορίτσια έχασαν τη ζωή τους, καθώς ποδοπατήθηκαν κατά την έξοδο από το σχολείο τους, στη βορειοανατολική αφγανική επαρχία του Ταχάρ. Επίσης, σύμφωνα με το BBC, οι πακιστανικές αρχές ανέφεραν πως έχουν επιβεβαιωθεί 94 θάνατοι στα βόρεια της χώρας, εκ των οποίων 71 ήταν στην επαρχία Καϊμπέρ Πακτούνκουα, 18 σε περιοχές φυλών, 4 στο Γκιλγκίτ Μπαλτιστάν και ένας στο Πουντζάμπ.

Σύμφωνα με το USGS (United States Geological Survey), το εστιακό βάθος ήταν 212 χλμ. Οι αρχικές εκτιμήσεις ήταν για 7,7 Ρίχτερ, ενώ σημειώνεται ότι λίγο μετά έλαβε χώρα μετασεισμός 4,8 Ρίχτερ.

Ο σεισμός έγινε αισθητός στο Ισλαμαμπάντ, πρωτεύουσα του Πακιστάν, όπως επίσης και την Καμπούλ, αλλά όχι στο Νεπάλ, στο οποίο είχε σημειωθεί ένας πολύ ισχυρός σεισμός τον Απρίλιο.

Στην πρωτεύουσα της Ινδίας εκατοντάδες άνθρωποι βρήκαν στους δρόμους, όπως άλλωστε και στην Καμπούλ και στο Ισλαμαμπάντ.

Photo gallery Σεισμός στο βόρειο Πακιστάν See Gallery