Άρρωστο βίντεο με λευκό αστυνομικό που ξυλοφορτώνει αφροαμερικανή μαθήτρια για ασήμαντη αφορμή

Άρρωστο βίντεο με λευκό αστυνομικό που ξυλοφορτώνει αφροαμερικανή μαθήτρια για ασήμαντη αφορμή

Ακόμη ένα περιστατικό αστυνομικής βίας εις βάρος αφρομερικανού και μάλιστα σε σχολείο έχει προκαλέσει αντιδράσεις στις ΗΠΑ.

Ειδικότερα σ' ένα βίντεο που κυκλοφόρησε μέσω των ιστοτόπων κοινωνικής δικτύωσης και κάνει πλέον τον γύρο του κόσμου, δείχνει έναν λευκό αστυνομικό να συλλαμβάνει σε αμερικανικό Λύκειο μια μαύρη μαθήτρια, αναποδογυρίζοντας την από την καρέκλα της, χτυπώντας την, και σέρνοντάς την στην άλλη άκρη της σχολικής αίθουσας πριν της περάσει χειροπέδες.

Η σύλληψη της κοπέλας έγινε χθες, Δευτέρα, σε ένα Λύκειο της Κολούμπια, στη Νότια Καρολίνα, όπως μετέδωσε το τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο WIS το οποίο μετέδωσε και δύο βίντεο από το περιστατικό.

Τα βίντεο που ανέβηκαν στο Twitter με τις λέξεις-κλειδιά #AssaultAtSpringValleyHigh διαδόθηκαν πολύ γρήγορα.

Οι εικόνες, τις οποίες τράβηξαν συμμαθητές του κοριτσιού με τα κινητά τους τηλέφωνα, δείχνουν τον αστυνομικό να μπαίνει στην αίθουσα διδασκαλίας. Αφού έχει μια σύντομη συνομιλία με τη μαθήτρια, η οποία κάθεται στο θρανίο της, την τραβά από τον λαιμό, την ρίχνει το έδαφος με την πλάτη και την σέρνει στο πάτωμα.

Το κορίτσι δεν φαίνεται να προβάλει αντίσταση.

Ο Κέρτις Ουίλσον, εκπρόσωπος της αστυνομίας της κομητείας Ρίτσλαντ, δήλωσε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ότι η μαθήτρια είχε κληθεί «επανειλημμένα», για λόγους που δεν έχουν διευκρινιστεί, να βγει από την αίθουσα και είχε αρνηθεί.

Ο αστυνομικός, ο οποίος σύμφωνα με τους μαθητές ονομάζεται Μπεν Φιλντς, τέθηκε σε διαθεσιμότητα μέχρι να διεξαχθεί εσωτερική έρευνα για το περιστατικό, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο NBC News.

Το NBC πρόσθεσε ότι έχουν υποβληθεί δύο μηνύσεις εναντίον του Φιλντς σε ομοσπονδιακό δικαστήριο με την κατηγορία ότι βάζει στο στόχαστρο αφροαμερικανούς μαθητές.

Ένας εκ των μαθητών που τράβηξε το βίντεο είπε πως δεν υπήρχε λόγος να γίνει κάτι τέτοιο και σημείωσε πως όλα ξεκίνησαν όταν η μαθήτρια για λίγα λεπτά έβγαλε από την τσάντα της το κινητό της τηλέφωνο. Τότε ο καθηγητής της ζήτησε να βγει από την αίθουσα και η μαθήτρια αρνήθηκε λέγοντας πως δεν είχε κάνει κάτι κακό, στη συνέχεια ο καθηγητής κάλεσε τον προϊστάμενό του και αυτός με τη σειρά του την αστυνομία.

Δημοφιλή