ΚΟΙΝΩΝΙΑ
27/10/2015 11:13 EET | Updated 27/10/2015 11:14 EET

Φάρμακα από το Ισραήλ για τους πρόσφυγες στην Ελλάδα

image relative to illegal migration from africa to europe
Evgeny Gromov via Getty Images
image relative to illegal migration from africa to europe

Το Ισραήλ προχώρησε στην επίσημη δωρεά 1.5 τόνων φαρμάκων στην Ελληνική Δημοκρατία για την περίθαλψη των προσφύγων που καταφτάνουν στις ελληνικές ακτές.

Τα φάρμακα στάλθηκαν αεροπορικώς και παραδόθηκαν στο Κέντρο Εργαστηρίου Δημόσιας Υγείας στη Βάρη. Το Ελληνικό Υπουργείο Υγείας θα τα διανείμει σε περιοχές όπου υπάρχει ανάγκη όπως το κέντρο της Αθήνας, καθώς και στα ελληνικά νησιά (Λέσβος, Λέρος, Κως, Ρόδος), τα οποία αντιμετωπίζουν μεγάλη εισροή προσφύγων.

Η αποστολή φαρμάκων στοχεύει στην παροχή υποστήριξης προς την Ελληνική Κυβέρνηση και αναγκαίας βοήθειας για τους πρόσφυγες. Η Πρεσβεία του Ισραήλ συνεργάστηκε με τον Έλληνα Υπουργό Υγείας, κ. Ανδρέα Ξανθό και τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Υγείας, κ. Γιάννη Μπασκόζο, για την υλοποίηση της δωρεάς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πέρα από την επίσημη βοήθεια από το Ισραήλ, αποστολές ανεξάρτητων Ισραηλινών ανθρωπιστικών οργανώσεων όπως είναι το IsraAID βρίσκονται στην Ελλάδα από τον Σεπτέμβριο, προσφέροντας ιατρική περίθαλψη και ψυχολογική υποστήριξη στους πρόσφυγες που καταφτάνουν στις ελληνικές ακτές σε συνεργασία με διεθνείς ανθρωπιστικές οργανώσεις όπως είναι η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) και η Διεθνή Οργάνωση Μετανάστευσης (ΙΟΜ).

Sponsored Post