Η ιδρυτική διακήρυξη των βομβιστών της ομάδας «Ε»: «Στόχος οι Έλληνες να δοξάσουν στους ναούς το θεό Ζευς»

Η ιδρυτική διακήρυξη των βομβιστών της ομάδας «Ε»: «Στόχος οι Έλληνες να δοξάσουν στους ναούς το θεό Ζευς»
sooc

Ιστοσελίδα και κανάλι στο Youtube από όπου διακήρυτταν την ιδεολογία τους διατηρούσαν τα μέλη της «ομάδας Ε» που συνελήφθησαν για βομβιστικές επιθέσεις στην Καλαμάτα.

«Είμαστε ένα σύνολο καθάριων Ελλήνων. Σκοπός μας είναι η συνέχιση του καθαρού ελληνικού γένους, ο διωγμός πάντων μη Ελλήνων από την Ελλάδα, ώστε και πάλι οι Έλληνες να δοξάζουν ελεύθερα και με τιμές εις τους ναούς τους το θεό τους Ζευς».

Με τα λόγια αυτά περιγράφουν την οργάνωσή τους, στην ιδρυτική διακήρυξή τους που δημοσίευσαν το 2009 στην ιστοσελίδα τους. Ήταν τότε που αποφάσισαν να ασχοληθούν πιο ενεργά με την ομάδα που υμνεί τον Δία και μισεί τον Χριστιανισμό.

Οι «πρωταγωνιστές» της οργάνωσης είναι ένας 52χρονος πληροφορικός με έδρα την Καλαμάτα, ένας απότακτος ειδικός φρουρός, δύο σεκιουριτάδες και ένας κτηνοτρόφος. Η ομάδα διατηρούσε τα τελευταία έξι χρόνια blog από το οποίο διακήρυττε την ιδεολογία της, όπως και κανάλι στο Youtube στο οποίο ανέβαζε βιντεάκια μίσους.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι τα μέλη της είχαν κατασκευάσει τέσσερις βόμβες και σκόπευαν να εγκατασταθούν σε σκηνές στον Ταΰγετο, από όπου θα κατέβαιναν μόνο όταν ήθελαν να προχωρήσουν σε βομβιστικές ενέργειες. «Θα ξεκινούσαμε την επανάσταση από την Καλαμάτα. Από εκεί το έκαναν οι αρχαίοι Έλληνες, από εκεί θα το κάναμε και εμείς. Η μόνη άξια φυλή είναι η αρχαιοελληνική», φέρονται να είπαν στους αστυνομικούς που τους συνέλαβαν.

Τις δύο βόμβες τις τοποθέτησαν την περασμένη Παρασκευή σε τράπεζα στην Καλαμάτα και στο άγαλμα του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου στο Μυστρά. Οι επόμενοι στόχοι τους ήταν το Δικαστικό Μέγαρο της Καλαμάτας, το Δημαρχείο και η Αστυνομική Διεύθυνσης της πόλης.

«Υπάρχουν και άλλες ανάλογες ομάδες στην Ελλάδα αλλά αυτοί αποφάσισαν να κάνουν την διαφορά δημιουργώντας έναν κεντρικό πυρήνα δράσης. Είπαν ότι χτύπησαν την Τράπεζα της Ελλάδος στην Καλαμάτα γιατί είναι κατά της μασονίας. Ο νεότερος από αυτούς έμαθε να φτιάχνει βόμβες διαβάζοντας οδηγίες από το ίντερνετ. Μεταξύ τους επικοινωνούσαν μέσω Facebook», αναφέρει αρμόδιος αξιωματικός.

Οι συλληφθέντες στις αναρτήσεις τους χλευάζουν τον άγιο Παΐσιο και επιτίθενται κατά της Χρυσής Αυγής γράφοντας ότι «ο Κασιδιάρης μίλησε στη Βουλή για τα πρωτόκολλα της Σιών. Αν η αναφορά του έγινε για να πλανέψει τον κόσμο τότε θα τον εξοντώσουμε παραδειγματικά».

Δημοφιλή