Η συνομιλία στο Facebook κατέληξε σε βιασμούς: «Θα δώσω τις ροζ φωτογραφίες στον Δεσπότη θείο σου και στον πατέρα σου»

Την εκβίαζε μέσω facebook: «Θα δώσω τις ροζ φωτογραφίες στον Δεσπότη θείο σου και στον πατέρα σου»

www.myfoxboston.com/dpp/news/egypts-military-rulers-launc...Forbes:blogs.forbes.com/jimnichols/2011/04/08/laziness-the-faceb...blogs.forbes.com/jimnichols/2011/05/11/motivating-employe...Social Media Today:socialmediatoday.com/danshwabel/143674/7-ways-start-build...The Next Web:thenextweb.com/facebook/2011/02/25/could-facebook-become-...thenextweb.com/facebook/2011/07/15/this-is-how-vulnerable...Ars Technicaarstechnica.com/tech-policy/news/2011/08/california-judge...Wiredwww.wired.co.uk/news/archive/2012-02/21/facebook-hackerGizmodo UKwww.gizmodo.co.uk/2012/02/uks-facebook-hacker-jailed-for-..." data-caption="I've noticed a lot of sites using this image and not crediting me. This and all my other images (unless stated) are Creative Commons Attribute. All I require for you using my image for free is that you add my name on the page in which my image is displayed.Seen on:Fox News:www.myfoxboston.com/dpp/news/egypts-military-rulers-launc...Forbes:blogs.forbes.com/jimnichols/2011/04/08/laziness-the-faceb...blogs.forbes.com/jimnichols/2011/05/11/motivating-employe...Social Media Today:socialmediatoday.com/danshwabel/143674/7-ways-start-build...The Next Web:thenextweb.com/facebook/2011/02/25/could-facebook-become-...thenextweb.com/facebook/2011/07/15/this-is-how-vulnerable...Ars Technicaarstechnica.com/tech-policy/news/2011/08/california-judge...Wiredwww.wired.co.uk/news/archive/2012-02/21/facebook-hackerGizmodo UKwww.gizmodo.co.uk/2012/02/uks-facebook-hacker-jailed-for-..." data-credit="west.m/Flickr">

Μία συνηθισμένη συνομιλία στο Facebook ανάμεσα σε μία κοπέλα και έναν νεαρό κατέληξε σε τραγωδία.

Ο 26χρονος χρήστης του διαδικτύου αποκαλύφθηκε ότι ήταν βιαστής και η συνομήλικη του συνομιλήτρια έζησε ένα φριχτό βασανιστήριο.

«Θα δώσω τις ροζ φωτογραφίες σου στον θείο σου τον Δεσπότη και στον πατέρα σου, που είναι παλαιών αρχών, αν δεν κάνεις έρωτα μαζί μου», έλεγε ο δράστης στο 26χρονο θύμα του.

Η νεαρή κοπέλα φοβούμενη την διαπόμπευση της ίδιας και της οικογένειάς της, όπως και την αντίδραση του στενού περιβάλλοντός της, ενέδωσε στον εκβιασμό, ο οποίος, σύμφωνα με τους αστυνομικούς της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, κατέληξε στον βιασμό της.

Όλα ξεκίνησαν πριν από δύο χρόνια όταν η 26χρονη ιδιωτική υπάλληλος συνομιλούσε μέσω μηνυμάτων στο Facebook με άγνωστο σε αυτήν χρήστη του διαδικτύου, ο οποίος την έπεισε να του στείλει προσωπικές φωτογραφίες της, ερωτικού περιεχομένου, μέσω Skype.

Ο δράστης φαίνεται να είχε καταφέρει να ανοίξει την κάμερα του υπολογιστή της και να αποτυπώσει και εκείνος φωτογραφίες και βίντεο της κοπέλας από προσωπικές της στιγμές. Ύστερα από μικρό χρονικό διάστημα, ο δράστης απενεργοποίησε τα προφίλ που διατηρούσε και τις δύο ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης. Από εκείνη τη στιγμή ξεκίνησε ο εκβιασμός.

Ο 26χρονος επικοινώνησε με την νεαρή γυναίκα και πάλι μέσω Facebook και της είπε ότι έχει της φωτογραφίες της. Αν δεν ενδώσει στο «ερωτικό του κάλεσμα», την απείλησε ότι θα κοινοποιήσει τις ροζ φωτογραφίες στον πατέρα της και στον θείο της, ανώτατο ιερωμένο της Εκκλησίας. Η 26χρονη, ενέδωσε στις απειλές του και εξαναγκάστηκε σε κατ’ εξακολούθηση συνουσία, με τον 26χρονο αλλά και με δεύτερο -αγνώστων στοιχείων- Έλληνα.

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης ταυτοποιήθηκαν τα ηλεκτρονικά ίχνη του 26χρονου και εντοπίστηκε η οικία του, στην οποία έγινε έρευνα το πρωί της περασμένης Πέμπτης, όπου διαπιστώθηκε ότι ήταν ο δράστης του εκβιασμού και του βιασμού της κοπέλας.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές και εξωτερικός σκληρός δίσκος ηλεκτρονικού υπολογιστή. Σε βάρος των δραστών σχηματίσθηκε δικογραφία για βιασμό κατ’ εξακολούθηση και παραβίαση δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, η οποία θα υποβληθεί στην Εισαγγελία, ενώ η έρευνα συνεχίζεται για τον εντοπισμό του δεύτερου δράστη και αν τυχόν έχουν προβεί σε παρόμοιες ενέργειες.

Δημοφιλή