Ο Χριστόδουλος Ξηρός μηνύει τον εισαγγελέα αλλά και τον διευθυντή των φυλακών Νιγρίτας

Ο Χριστόδουλος Ξηρός κατέθεσε μήνυση κατά του εισαγγελέα και του διευθυντή των φυλακών Νιγρίτας
sooc

Μηνυτήρια αναφορά κατά του εποπτεύοντος εισαγγελέα των δικαστικών φυλακών της Νιγρίτας Σερρών, του διευθυντή του σωφρονιστικού ιδρύματος και του αρχιφύλακα κατέθεσε ο Χριστόδουλος Ξηρός.

Στην αναφορά του καταγγέλλει τον βασανισμό του και την εξευτελιστική συμπεριφορά από την πλευρά των οργάνων της πολιτείας και υποστηρίζει ότι λόγω αυτής της συμπεριφοράς αντιμετωπίζει «ψυχωσικά προβλήματα», καταθλιπτική συμπεριφορά και έλλειψη αντίληψης της πραγματικότητας.

Ειδικότερα, ο Χρ. Ξηρός αναφέρει ότι από την πρώτη στιγμή της κράτησής του τέθηκε σε καθεστώς απομόνωσης.

«Προαυλιζόμουν μόνος καθημερινά, χωρίς την παραμικρή επικοινωνία, ακόμη και το φαγητό μου το άφηναν έξω από την πόρτα του κελιού μου, με αποτέλεσμα να παρουσιάσω σοβαρές ψυχικές διαταραχές και φοβίες για τη ζωή μου, άρνηση να φάω ή να πιω οτιδήποτε», σημειώνει.

Σε ό,τι αφορά τον διευθυντή των φυλακών Νιγρίτας, υποστηρίζει ότι του συμπεριφέρεται εξευτελιστικά. Όπως υπογραμμίζει στην αναφορά του, ο διευθυντής των φυλακών τού μιλάει με εξευτελιστικό και απαξιωτικό ύφος, λέγοντάς του, μεταξύ άλλων: «Με αυτά που έχεις κάνει και λίγα έχεις πάθει, εκεί να ψοφήσεις μόνος σου στο κελί σου».

Ο Χρ. Ξηρός τονίζει ότι οι αρμόδιοι των φυλακών τού απαγόρευσαν την τηλεφωνική επικοινωνία για κάποιες ημέρες και για μία εβδομάδα δεν είχε ρεύμα στο κελί του. «Η απάνθρωπη αυτή σε βάρος μου συμπεριφορά, σε συνδυασμό με την πλήρη και ολοκληρωτική απομόνωσή μου, επέδρασε πολύ άσχημα στην ήδη βεβαρημένη ψυχική μου κατάσταση, εμφανίζοντας καταθλιπτική συμπεριφορά και έλλειψη αντίληψης της πραγματικότητας, η οποία με οδήγησε σε εμφάνιση ψυχωσικού νοσήματος βάζοντας φωτιά στο κελί μου», υπογραμμίζει και προσκομίζει γνωμοδότηση κλινικής νευροψυχολόγου για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει.

Δημοφιλή