«Παραστάτες» σε διαφορετικές παρελάσεις οι υποψήφιοι της ΝΔ

«Παραστάτες» σε διαφορετικές παρελάσεις οι υποψήφιοι της ΝΔ
eurokinissi

Μεϊμαράκης στην έδρα του Καραμανλισμού τις Σέρρες, Μητσοτάκης στην Αθήνα, Τζιτζικώστας στη Θεσσαλονίκη και Γεωργιάδης στη Σάμο, θα πουν το «ΟΧΙ» δίνοντας το παρόν σε διαφορετικές παρελάσεις ανά την Ελλάδα, συνδυάζοντας την εκεί παρουσία τους με τον προεκλογικό τους αγώνα για την διεκδίκηση της ηγεσίας της ΝΔ.

Αυτό που δεν έχουν καταφέρει πάντως έως και σήμερα είναι να πουν ένα μεγάλο και ενιαίο «ΟΧΙ» απέναντι στις επιλογές της κυβέρνησης δίνοντας την εικόνα - άλλα και το άλλοθι - ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποτελεί το καλύτερο «ισοδύναμο» για την συγκυβέρνηση.

Και αυτό γιατί 26 ημέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες της διαδοχής η ΝΔ δείχνει να γίνεται ένα με την εσωστρέφεια με τους τόνους ανάμεσα στους τέσσερις υποψήφιους να ανεβαίνουν διαρκώς επικίνδυνα.

Πλέον η «βεντέτα» Μεϊμαράκη και Τζιτζικώστα είναι καθημερινό φαινόμενο, έστω και αν ο πρόεδρος της ΝΔ έχει επιλέξει να απαντά μέσω συνεργατών του και ο ίδιος να τοποθετείται δημοσίως μόνο για την ανικανότητα της κυβέρνησης.

Στον αντίποδα, ο Απόστολος Τζιτζικώστας επιμένει να μιλά για παλαιοκομματικά παιχνίδια με αφορμή και το πρόσφατο περιστατικό με την απόσυρση της υποψηφιότητας της Ντόρας Μπακογιάννη για την αντιπροεδρία του ΕΛΚ, ενώ στο πλαίσιο της στρατηγικής του επιχειρεί να αναδείξει ότι ο ίδιος όταν χρειάστηκε δεν δίστασε να συγκρουστεί ακόμα και με πρώην πρωθυπουργούς.

Στο σημείο αυτό έρχεται να «μπλεχτεί» ο έτερος υποψήφιος Άδωνις Γεωργιάδης, ανοίγοντας και αυτός μέτωπο με τον περιφερειάρχη, υπενθυμίζοντας με νόημα ότι «ο Απόστολος Τζιτζικώστας συγκρούστηκε με τον Σαμαρά “για τον ΕΝΦΙΑ διότι στραγγάλισε την Αυτοδιοίκηση. Εγώ θα υπερασπιστώ την κυβέρνησή μας».

Με το βλέμμα στραμμένο στον δεύτερο γύρο της εκλογικής διαδικασίας κινείται και ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος βάζει και εκείνος απέναντι του τον κ.Τζιτζικωστα, αμφισβητώντας ευθέως την ικανότητά του να καθίσει στο τιμόνι του κόμματος, και εξηγώντας πως «το πρόβλημα με την υποψηφιότητα του κ. Τζιτζικώστα είναι ότι δεν μπορεί να εκλεγεί βουλευτής μέχρι το 2019 και έτσι θα οδηγήσει το κόμμα σε διαρχία».

Δημοφιλή