Το μοντέλο που έγινε meme για τις πλαστικές επεμβάσεις απειλεί με μηνύσεις

Το μοντέλο που έγινε meme για τις πλαστικές επεμβάσεις απειλεί με μηνύσεις
Twitter

Ένα μοντέλο από την Ταϊβάν που εμφανίστηκε σε διαφήμιση ινστιτούτου πλαστικής χειρουργικής και στην συνέχεια έγινε meme στο διαδίκτυο, δήλωσε πως ετοιμάζεται να κάνει μηνύσεις.

«Έχω ξεσπάσει σε κλάματα πολλές φορές και δεν μπορούσα να κοιμηθώ. Η μεγαλύτερη απώλεια για εμένα ήταν ότι δεν μπορούσα πλέον να είμαι μοντέλο. Απλώς επειδή είμαι μοντέλο, οι άνθρωποι μπορούν να μου επιτίθενται και εγώ δεν μπορώ να τους αντικρούσω. Θέλω να κρυφτώ», δήλωσε το μοντέλο Heidi Yeh από την Ταϊβάν.

Όλα ξεκίνησαν το 2012, μετά την δημοσίευση μιας φωτογραφίας που στόχο είχε την προώθηση ενός ινστιτούτου πλαστικής χειρουργικής. Σε αυτή παρουσιάζονταν δύο γονείς με «δυτικά χαρακτηριστικά» και τα τρία παιδιά τους που είχαν υποστεί επεξεργασία, ώστε να έχουν έντονα ασιατικά μάτια και πλακουτσωτές μύτες. Να τονίσουμε πως Yeh δεν είχε συγγενικές σχέσεις με κανένα από τα πρόσωπα της φωτογραφίας.

«Το μόνο που θα έχει να ανησυχείς είναι το πως θα το εξηγήσεις στα παιδιά σου», έγραφε η λεζάντα της διαφήμισης.

Η Yeh είχε υπογράψει συμβόλαιο, στο οποίο προβλεπόταν η χρήση της συγκεκριμένης φωτογραφίας μόνο σε περιοδικά και εφημερίδες. Παρόλα αυτά το ινστιτούτο αισθητικής χειρουργικής την δημοσίευσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Σύντομα, η φωτογραφία έκανε τον γύρο του διαδικτύου με την λεζάντα: «Πλαστική χειρουργική – δεν μπορείς να το κρύβεις για πάντα».

Το 2012 μιας κινεζική ταμπλόιντ εφημερίδα δημοσίευσε την φωτογραφία μαζί με μια ψεύτικη ιστορία που είχε ακουστεί πρώτη φορά το 2004. Σύμφωνα με αυτή, ένας άνδρας χώρισε την σύζυγό του όταν διαπίστωσε πως αυτή είχε κάνει πλαστικές επεμβάσεις.

Σύμφωνα με την Yeh, αυτό το περιστατικό κατέστρεψε την καριέρα της ως μοντέλο, αλλά και την προσωπική της ζωή. Όπως ανέφερε, ο πρώην σύντροφός της την χώρισε επειδή ένιωσε ντροπή. Το μοντέλο τώρα ετοιμάζεται να μηνύσει το πρακτορείο της και την κλινική για την καταστροφή της δημόσιας εικόνας της. Οι δύο εταιρείες σκέφτονται επίσης να μηνύσουν την Yeh για τους ίδιους λόγους.

Δημοφιλή