«Γιατί μήνυσα τον Σώρρα: Τα αμερικάνικα ομόλογα των 600 δισ. ευρώ είναι μια απάτη»

«Γιατί μήνυσα τον Σώρρα»: Τα αμερικάνικα ομόλογα των 600δις είναι μια απάτη
youtube

Τους λόγους για τους οποίους προχώρησε στη μήνυση του Αρτέμη Σώρρα εξηγεί στην HuffPost Greece, ο Ελευθέριος Ρήνος, η οποία οδήγησε στην σύλληψη του κ. Σώρρα την περασμένη Κυριακή στη Ρόδο.

Ο κ. Ρήνος αναφέρει ότι εξαιτίας της αρθρογραφίας και της έρευνας που έχει κάνει κατά του κ. Σώρρα έχει δεχτεί επανειλημμένα ύβρεις και απειλές.

Όπως αναφέρει στην μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε ενώπιον του εισαγγελέα Ρόδου ο ίδιος έχει κατά καιρούς με αρθρογραφία του υποστηρίξει ότι τα αμερικανικά ομόλογα των 600 δισ. του Αρτέμιου Σώρρα είναι απάτη.

«Είναι μια απάτη διεθνούς κυκλώματος, που με αυτά παρασύρουν αφελείς» υποστηρίζει στη μηνυτήρια αναφορά.

Μάλιστα επισημαίνει ότι διαθέτει και επίσημα στοιχεία με τα οποία μπορεί να επιβεβαιώσει τους ισχυρισμούς του. Όπως για παράδειγμα έγγραφο της Τραπέζης της Ελλάδος, επίσημες απαντήσεις του υπουργείου Οικονομικών της Αμερικής και επίσημη απάντηση της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Ο κ. Ρήνος αναφέρει ότι εξαιτίας αυτής της έρευνας που έχει κάνει και λόγω της αρθρογραφίας του, δέχτηκε απειλές και ύβρεις.

«Λόγω της αρθρογραφίας και της έρευνάς μου, παρά το γεγονός ότι ουδέποτε απασχολήθηκα με την προσωπική ζωή των μηνυομένων, παρά μόνο με τα οικονομικά στοιχεία και τις ψευδείς υποσχέσεις τους, έχω απειληθεί και υβριστεί από τους εγκαλούμενους, οι οποίοι με συνεχή ψεύδη, προσπαθούν να απαξιώσουν τη δημοσιογραφική μου έρευνα, ακόμη και την ανθρώπινη μου ύπαρξη», αναφέρει στη μηνυτήρια αναφορά του.

Μάλιστα παραθέτει και σχετικό δημοσίευμα που δημοσιεύτηκε σε ιστοσελίδα στις 24 Οκτωβρίου το οποίο αφορούσε τον ίδιο και το χαρακτηρίζει ως συκοφαντικό.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο ίδιος στην HuffPost Greece, «κατά καιρούς έχω δεχτεί διάφορες επιθέσεις από οπαδούς του κ. Σώρρα. Ότι δεν υπάρχω και είμαι ένα ψεύτικο προφίλ, ότι είμαι Εβραίος, ότι έχω σχέσεις με τον Σόρος και πολλά άλλα», σημειώνει.

Μάλιστα προαναγγέλλει ότι ετοιμάζει υπόμνημα το οποίο και θα καταθέσει στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Σώρρας συνελήφθη το βράδυ της περασμένης Κυριακής στη Ρόδο, λίγο μετά από δημόσια ομιλία του. Το μεσημέρι της Δευτέρας οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών και λίγο μετά αφέθηκε ελεύθερος.

Δημοφιλή