LRSB: Το μυστικό "αόρατο" βομβαρδιστικό που θα ρίχνει πυρηνικά και θα πετά χωρίς πιλότο

LRSB: Το μυστικό "αόρατο" βομβαρδιστικό που θα ρίχνει πυρηνικά και θα πετά χωρίς πιλότο

Το ιλιγγιώδες ποσό των 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων αναμένεται να δαπανήσει η Πολεμική Αεροπορία των Η.Π.Α προκειμένου να ανανεώσει τον στόλο των βομβαρδιστικών αεροσκαφών της με ένα νέο βομβαρδιστικό Long Range Strike Bomber (LRSB).

Ο σχεδιασμός είναι αυστηρά εμπιστευτικός ωστόσο το Πεντάγωνο έχει δώσει στη δημοσιότητα ορισμένες λεπτομέρειες του αεροπλάνου.

Το νέο πολεμικό αεροπλάνο θα είναι οπλισμένο με ηλεκτρονικά όπλα και είναι σε θέση να πετάξει σε όλο τον κόσμο χωρίς πιλότο. θα είναι ικανό να πετά εντός εχθρικού εναέριου χώρου, χωρίς να γίνεται αντιληπτό από κανένα σύγχρονο σύστημα ανίχνευσης και να απελευθερώνει πυρηνικές βόμβες, προτού διαφύγει σε ασφαλή απόσταση χάρη στην υπερηχητική του ταχύτητα.

Παρότι το LRSB θα αποτελέσει αδιαμφισβήτητο τεχνολογικό άλμα για το Αμερικανικό Υπουργείο Άμυνας, η μέθοδος επιλογής κατασκευαστών παραμένει ουσιαστικά ίδια από τα τέλη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

"Η Πολεμική Αεροπορία έχει πάρει τη σωστή απόφαση για την ασφάλεια του έθνους μας", δήλωσε ο Wes Bush διευθύνων σύμβουλος και πρόεδρος της Northrop Grumman.

Το LSRB θα αντικαταστήσει τα USAF 77 και τα πεπαλαιωμένα B-52 (που βγήκαν στην παραγωγή του 1955) και τα 21 B-2 (του 1989).

Το πλέον πρόσφατο πρόγραμμα παραγωγής αεροσκαφών της Air Force ήταν το αυτό της κατασκευής του F-22 Raptor. Παρήχθησαν 187 μονάδες, από το 1996 έως το 2011 και το κόστος του προγράμματος ήταν 157 εκατομμύρια για το καθένα. Το Raptor δεν είχε χρησιμοποιηθεί σε μάχη έως το 2014.

ΠΗΓΗ: dailystar.co.uk

Δημοφιλή