To κρυμμένο μήνυμα μέσα στο «Bohemian Rhapsody» των Queen που κανείς δεν είχε καταλάβει

To κρυμμένο μήνυμα μέσα στο «Bohemian Rhapsody» των Queen που κανείς δεν είχε καταλάβει

Ο στιχουργός Tim Rice, ο οποίος συνεργάστηκε με τον Freddie Mercury για το άλμπουμ των Queen «Barcelona», έδωσε πρόσφατα μια συνέντευξη στην Daily Mail στην οποία αποκάλυψε πως το θρυλικό «Bohemian Rhapsody» ίσως να ήταν η πρώτη προσπάθεια του Mercury για να αποκαλύψει την πραγματική του σεξουαλική ταυτότητα.

«Στον στίχο “Mama, I just killed a man”, έχει σκοτώσει τον παλιό Freddie, την προηγούμενη εικόνα του», λέει ο Rice στην Daily Mail. «Όταν λέει “Put a gun against his head, pulled my trigger, now he's dead”, σκοτώνει το straight άτομο που ήταν μέχρι τώρα. Έχει καταστρέψει τον άντρα που προσπαθούσε να είναι και τώρα είναι αυτός που βλέπουμε και προσπαθεί να ζήσει με τον νέο Freddie. “I see a little silhouetto of a man” -είναι ακόμα ο ίδιος, στοιχειωμένος από αυτό που έκανε και από αυτό που είναι τώρα», εξηγεί ο Rice.

Ο στιχουργός συνέχισε λέγοντας πως «κάθε φορά ακούω αυτό το κομμάτι τον σκέφτομαι να προσπαθεί να αποτινάξει από πάνω του έναν Freddie και να αγκαλιάσει έναν άλλο -ακόμα και μετά από τόσα χρόνια». «Αν πιστεύω πως τα κατάφερε; Πιστεύω πως είχε αρχίσει να τα καταφέρνει αρκετά καλά», προσθέτει.

Η βιογράφος Lesley-Ann Jones, συγγραφέας του «Mercury: An Intimate Biography of Freddie Mercury» είχε κάνει μια παρόμοια δήλωση πίσω στο 2012, κάτι που ενισχύει τη θεωρία του Rice.

«Δεν το είχα συνειδητοποιήσει ποτέ, αλλά το “Bohemian Rhapsody” ήταν το τραγούδι με το οποίο ο Freddie αποκαλύφθηκε ως ομοφυλόφιλος και γράφτηκε σε μια εποχή όπου δεν μπορούσε να είναι ειλικρινής και ανοιχτός σχετικά με τη σεξουαλικότητά του. Ήταν μια πολύ συγκεκαλυμμένη δήλωση σχετικά με το ποιος ήταν ως ομοφυλόφιλος άντρας, την οποία δεν μπορούσε να βγει και να κάνει δημοσίως λόγω του τρόπου ζωής που ακολουθούσε».

Ο Freddie Mercury δεν αποκάλυψε ποτέ πως ήταν αμφιφυλόφιλος πριν τον θάνατό του το 1991.

Δημοφιλή